Piata Victoriei din Bucuresti a fost din nou aseara locul unde au rasunat vocile a mii de romani. Pret de cateva ore, oamenii au protestat fata de modificarile ce vizeaza legile justitiei, si n-au uitat nici de problemele din spitale. In timpul manifestatiei, un singur minut a fost liniste deplina - cel in care a fost tinut un moment de reculegere in memoria regelui Mihai.

Publicat:11.12.2017, 10:14

Piata Victoriei din Bucuresti s-a dovedit a fi, din nou, neincapatoare. In ciuda frigului, mii de oameni si-au strigat nemultumirile.

“Justitia functioneaza din ce in ce mai bine, pana recent functiona. De ce sa schimbi ceva care merge?”

“Va fi atacata politic, toti vor fi numiti politic si vor controla ei pe cine vor investiga.”“Ne scoate in strada Liviulica, Liviu Dragnea. Sa scape de puscarie, de faptele lui de coruptie, ca de un an nu a facut nimic.”

 A ajun la proteste si fostul premier Dacian Ciolos, care a anuntat aseara ca va lansa un partid nou, care se va desprinde din Platforma Romania 100.

Dacian CIOLOS, EX-PREMIER: “Au fost alesi democratic dar au impresia ca dupa ce ai fost ales poti sa faci ce vrei, asta nu e democratie, dupa parerea mea, si nici respect fata de cetateni.”

La protest au fost prezenti si lideri ai opozittiei.

Ludovic ORBAN, PRESDINTE PNL: “Noi ne opunem cu toate armele, fortele, desigur constitutionale, legale, regulamentare pe care le avem la dispozitie pentru a impiedica aceste acte grave la independenta justitiei.”

 Aseara, a fost tinut si un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai. Pentru un minut, multimea a stat, in liniste, cu spatele la Guvern, apoi a aplaudat.

Demonstratia de la Bucuresti, la care s-a adunat 15 mii de oameni s-a incheiat fara incidente. Proteste impotriva modificarilor legilor justitiei si a coalitiei de guvernare au fost si in alte orase ale Romaniei. Cel mai mare numar de demonstranti fiind inregistrat in Timissoara, Cluj si Sibiu.