Google+

Plan de urgenta in Franta. Un incendiu a izbucnit la centrala nucleara de la Bugey

Un incendiu a izbucnit luni dupa-amiaza pe acoperisul unei cladiri din zona nucleara a unitatii de productie numarul 5 a Centralei de la Bugey (Ain), iar masuri de urgenta au fost implementate, au anuntat EDF si Autoritatea Sigurantei Nucleare (ASN).

 

Grupul a precizat luni seara, intr-un comunicat ca focul a izbucnit la ora locala 15.26 (16.26, ora Romaniei), ca pompierii se afla la fata locului si sustin echipe de interventie ale centralei si ca nu s-a inregistrat vreo victima.

 

”Planul de urgenta a fost declansat. El permite sa se reuneasca competentele necesare gestionarii acestui incident”, a mai anuntat EDF. Centrala a anuntat pe contul de Twitter ca incendiul a urmat unei operatiuni de mentenanta.

 

ASN a activat la randul sau centrul de urgenta situat la Montrouge (Hauts-de-Seine) si a anuntat ca urmareste in timp real evolutia situatiei, ”cu scopul de a se asigura de buna intemeiere a dispozitiilor implementate de exploatant si de a consilia prefectura”.

 

Cu putin inainte de ora locala 18.00 (19.00, ora Romaneii), Institutul de radioprotectie si siguranta nucleara (IRSN) a anuntat ca balizele situate in apropierea centralei nu masurau vreo crestere a nivelului radioactivitatii mediului.

 

Centrala de la Bugey, situata la 35 de kilometri est de Lyon, are patru reactoare cu apa sub presiune si o putere de 900 de megawati fiecare. Unitatea de productie afectata de incendiu este oprita in vederea unor operatiuni de mentenanta de la sfarsitul lui august 2015.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn