Google+

Povestea teroristului din Strasbourg. Tanarul s-a radicalizat la inchisoare

La 48 de ore de la atacul cumplit din Strasbourg, teroristul a fost ucis de politistii francezi. Individul a fost identificat de trei agenti care au deschis focul in momentul in care barbatul, simtindu-se reperat, a inceput sa traga.”Nimic nu indică faptul că suspectul făcea parte dintr-o reţea teroristă”, a declarat ministrul de interne al Franţei.

 

Trei oameni au murit în urma atacului de la Târgul de Crăciun de marţi şi 12 au fost răniţi.

 

Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

 

Autorităţile primiseră informaţii credibile despre prezenţa atacatorului Cherif Chekatt în cartierul Neudorf, aşa că au desfăsurat în zonă un dispozitiv care a inclus un elicopter şi patrule. Un echipaj l-a zărit rătăcind pe o stradă şi l-a recunoscut.

 

Christophe Castaner, ministrul francez de Interne: ”L-au oprit şi în momentul respectiv el s-a întors spre poliţişti şi a tras. Au deschis focul la rândul lor şi l-au neutralizat pe atacator.”

 

Forţele de ordine au fost aplaudate minute în şir de localnicii care au trăit ultimele două zile în teroare: “Toţi sunt fericiţi că a fost omorât în sfârşit. Cred că oraşul îşi poate relua de acum viaţa”, a spus un localnic.

 

Avocatul care l-a reprezentat pe individ într-un caz de jaf din 2016 spune că a fost şocat să afle că fostul lui client este autorul atacului de marţi seara.

 

Thomas Roeder, fostul avocat al lui Cherif Chekatt: “Felul în care se purta nu-l încadra în tiparul teroristului. Nu îţi dădea impresia fanaticului religios tipic. Era curtenitor în discuţii şi foarte rezervat. Nu părea agresiv, nu a avut niciodată probleme cu ceilalţi deţinuţi. La tribunal, părea foarte calm, sigur pe el.”


Atacatorul a fost închis atunci 2 ani şi 3 luni şi s-a radicalizat în timpul petrecut în spatele gratiilor. Deşi susţinea că are o relaţie apropiată cu familia, nu a fost vizitat niciodată de rude, mai spune fostul lui avocat.

 

În altă ordine de idei, viaţa revine treptat, la normal în Strasbourg, iar ministrul de Interne a asistat la redeschiderea Târgului de Crăciun din oraş.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn