La 48 de ore de la atacul cumplit din Strasbourg, teroristul a fost ucis de politistii francezi. Individul a fost identificat de trei agenti care au deschis focul in momentul in care barbatul, simtindu-se reperat, a inceput sa traga.

Publicat:15.12.2018, 06:55”Nimic nu indica faptul ca suspectul facea parte dintr-o retea terorista”, a declarat ministrul de interne al Frantei.

Trei oameni au murit în urma atacului de la Târgul de Craciun de marţi şi 12 au fost raniţi.

Atenţie, urmeaza imagini care va pot afecta emoţional.

Autoritaţile primisera informaţii credibile despre prezenţa atacatorului Cherif Chekatt în cartierul Neudorf, aşa ca au desfasurat în zona un dispozitiv care a inclus un elicopter si patrule. Un echipaj l-a zarit ratacind pe o strada şi l-a recunoscut.

Christophe Castaner, ministrul francez de Interne: ”L-au oprit si în momentul respectiv el s-a întors spre politisti si a tras. Au deschis focul la rândul lor si l-au neutralizat pe atacator.”

Forţele de ordine au fost aplaudate minute în şir de localnicii care au trait ultimele doua zile în teroare: “Toti sunt fericiti ca a fost omorât în sfârsit. Cred ca orasul îsi poate relua de acum viata”, a spus un localnic.

Avocatul care l-a reprezentat pe individ într-un caz de jaf din 2016 spune ca a fost şocat sa afle ca fostul lui client este autorul atacului de marţi seara.

Thomas Roeder, fostul avocat al lui Cherif Chekatt: “Felul în care se purta nu-l încadra în tiparul teroristului. Nu îti dadea impresia fanaticului religios tipic. Era curtenitor în discutii si foarte rezervat. Nu parea agresiv, nu a avut niciodata probleme cu ceilalti detinuti. La tribunal, parea foarte calm, sigur pe el.”


Atacatorul a fost închis atunci 2 ani şi 3 luni şi s-a radicalizat în timpul petrecut în spatele gratiilor. Deşi susţinea ca are o relaţie apropiata cu familia, nu a fost vizitat niciodata de rude, mai spune fostul lui avocat.

În alta ordine de idei, viaţa revine treptat, la normal în Strasbourg, iar ministrul de Interne a asistat la redeschiderea Târgului de Craciun din oraş.