Google+

Proteste de amploare in Franta: Legea care i-a scos in strada pe studentii din Paris - VIDEO

Proteste de amploare in Franta: Legea care i-a scos in strada pe studentii din Paris - VIDEO
Embed:

Franta a fost cuprinsa de proteste. Astazi, mii de oameni au iesit pe strazi pentru a protesta fata de controversata reforma a dreptului la munca. Printre scandari, studentii au aprins torte si au aruncat petarde. Cativa tineri au ajus la politie pentru huliganism.

 

Aproximativ 144 de marsuri au avut loc in toata tara. Daca in unele zone protestele s-au desfasurat in mod pasnic, in altele manifestantii au aruncat cu petarde si au aprins torte. Studentii nemultumiti au scandat lozinci, in semn de protest fata de reformele la dreptul la munca.

 

Protestatarii au criticat unele schimbari, cum ar fi reducerea bonusurilor la orele suplimentare de munca, de la 25 la 10 la suta. Totodata, proiectul de lege ofera mai multa flexibilitate intreprinderilor in angajari si concedieri, asigurand, in acelasi timp, securitatea salariatilor.
VOXtr pentru tr “ Este incredibil cât de greu este pentru tineri să-şi găsească locul în câmpul muncii. Trecem printr-o serie de stagii şi locuri de muncă prost plătite. Acum, ni se mai spune că angajaţii vor putea mai uşor să ne concedieze, aşa că ne este frică pentru condiţiile noastre de muncă.


Din cauza protestelor, a fost dat peste cap  traficul feroviar, in special in Paris. Au fost afectate si mai multe curse Eurostar care fac legatura intre Paris, Londra, Bruxelles. Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn