Google+

Romania, sub cod portocaliu de ninsori şi ploi. Avertismentul facut de meterologi - FOTO

Meteorologii au emis doua avertizari meteo de ploi si ninsori pentru acest sfarsit de saptamana pentru tara vecina. Cele mai afectate judeţe sunt cele din sud si sud-est, iar la munte ninsoarea va fi viscolita. Si in Bucuresti vor fi ploi abundente.

 

Meteorologii anunţă că în Oltenia, vestul Munteniei, apoi şi în sudul Transilvaniei şi în centrul Moldovei, Romania, va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp.

 

Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h. În zonele montane precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăşi 70 km/h, mai ales pe creste.


Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente şi vânt va intra în vigoare sâmbătă la ora 9.00 şi este valabilă până duminică la ora 15.00. Sunt vizate judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, Romania, unde ploile vor fi temporar abundente şi se vor cumula cantităţi de apă importante, în general între 40 şi 60 l/mp.

 

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.

 

Pentru aceeaşi perioadă este valabilă o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, unde ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă şi, mai ales pe creste, va fi viscol.

 

În restul Romaniei, temperaturile vor scădea accentuat şi în regiunile sudice, estice şi centrale unde, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, va fi o vreme rece.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn