Ministerul Apararii rus a amplasat cele mai noi echipamente de lupta electronica "Samarkand" in regiunea Kaliningrad si in alte directii strategice, inclusiv in Belarus, rezulta din datele de pe portalul de achizitii publice.

Publicat:28.10.2018, 11:23

Astfel de capabilitati au fost instalate de asemenea în regiunile Moscovei si Nijni Novgorod, în tinuturile Krasnodar si Primorie, în Regiunea autonoma evreiasca si în Arhanghelsk, relateaza Agerpres, citând Interfax.

Conform Interfax, au fost instalate 13 sisteme moderne de razboi electronic - Samarkand-U, Samarkand SU-PRD-K2 si Samarkand PU-PRD-D.

Anul trecut, sisteme de razboi electronic de noua generatie “Svet” si “Samarkand” au intrat în dotarea Flotei ruse a Nordului.

Armata rusa nu a dezvaluit niciodata în mod oficial domeniul de aplicare al acestor complexe si caracteristicile sale, noteaza publicatia rusa Vzgliad.

Referindu-se la imagini din satelit, canalul de televiziune american CNN informase anterior ca în enclava Kaliningrad - situata între Polonia si Lituania, tari membre UE si NATO - au fost modernizate si construite noi buncare pentru depozitarea de arme nucleare.

Vzgliad, o publicatie online apropiata Kremlinului, aminteste în acest context o recenta apreciere a site-ului american National Interest, potrivit carui ”înarmarea pâna în dinti a enclavei Kaliningrad” ar fi cel mai rau cosmar al NATO.