Scene teribile s-au petrecut intr-o scoala din statul american Kentucky. Un elev de 15 ani a intrat in institutie si a tras in colegii sai. A ucis doua persoane si a ranit alte 19 inainte de a fi retinut de politisti. La o biserica din localitatea unde s-a intamplat totul a avut loc o ceremonie religioasa in memoria copiilor decedati.

Publicat:24.01.2018, 16:05

Richard SANDERS, POLITIST: ”Incidentul a inceput la ora 7:57, cand un elev de 15 ani, inarmat cu o arma, a intrat in scoala si a inceput sa traga.”

 Elevii din scoala s-au speriat cand au auzit focurile de arma si au incercat sa se ascunda intr-un loc cat mai sigur. Profesorii au chemat politistii, care in graba au ajuns la fata locului. Suspectul a impuscat mai multe persoane. O fata de 15 ani a murit pe loc.

Matt BEVIN, GUVERNATOR KENTUCKY: ”Sunt 19 persoane care au fost tratate, dupa ce au suferit leziuni. 14 dintre ele au rani provocate de impuscaturi. Doua persoane au murit. Una, o fata de 15 ani, a decedat la fata locului. A doua, un baiat de 15 ani, a decedat la spital.”

 Atacatorul a fost retinut de politisti, care deocamdata nu pot spune ce l-a facut pe baiat sa deschida focul in scoala in care invata. Autoritatile au transmis condoleante parintilor care si-au pierdut copiii in tragicul incident, iar la o biserica din oras a avut loc o slujba religioasa. 

Incidentul se intamplat la o saptamana de la atacurile care au ingrozit Rusia. Lunea trecuta, 15 persoane au fost ranite cu cutitul de doi adolescenti, la o scoala din Permi, iar peste patru zile, scenariul s-a repetat la o scoala din regiunea Buriatia, unde cinci elevi de clasa a 7-ea si profesoara lor au fost raniti cu toporul de un baiat. Un atac similar a avut loc ieri si la o scoala din Germania. Un elev de 15 ani si-a ijunghiat mortal un coleg, cu un cutit.