Google+

Scrisoare din Penitenciarul 13. Platon acuza seful DIP de declaratii false - ZdG.md

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat de justitia din R. Moldova la ani grei de inchisoare pentru escrocherie si spalare de bani, acuza seful Departamentului Institutiilor Penitenciare, Aureliu Suhan, ca ar fi oferit „date false si eronate” Ziarului de Garda intr-un interviu recent, scrie ZdG.md

 

Platon, deţinut în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău din 29 august 2016, susţine că nu are acces la informaţie, prin radio şi televizor, pe motiv că „reţeaua electrică din instituţia penitenciară este supraîncărcată”.

 

Platon, etichetat „raiderul nr. 1 din CSI”, afirmă că îi este încălcat dreptul la informaţiechiar dacă nu există un ordin în vigoare care ar interzice recepţionarea aparatajului electric parvenit drept donaţie şi în pofida unei decizii a instanţei de judecată care obligă DIP-ul să-i asigure dreptul de a avea un televizor în celula de deţinere.

 

Într-un interviu pentru ZdG, publicat la 1 mai curent,  Aureliu Suhan, şef al Departamentului Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Afacerilor Interne, declara că Platon dispune „de toate necesităţile în celulă.

 

Are acces la informaţie prin radio şi televizor. Dispune de un fierbător electric, care se permite”. Totodată, Suhan preciza că „se întâmplă că dumnealui este sancţionat, fapt care, cu părere de rău, în ultimul timp se întâmplă mai des, din cauza atitudinii”.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn