Este stare de urgenta in estul Statelor Unite, peste care in cateva zile urmeaza sa se abata un uragan fara precedent. Aproape un milion si jumatate de oameni din cateva state au primit ordine de evacuare, iar autoritatile americane se asteapta la unul dintre cele mai groaznice scenarii. Furtuna uriasa ar urma sa provoace distrugeri fara precedent.

Publicat:12.09.2018, 16:39

Uraganul “Florence”, de gradul patru, va lovi joi seara coastele statului Carolina de Nord cu rafale de 220 de kilometri pe ora. Alte doua state si capitala federala au decretat stare de urgenta si aproape un milion si jumatate de oameni au primit ordin de evacuare.

“Aceasta furtuna este un “monstru”. Este mare si desfranat. Este extrem de periculos pentru viata.”

 Din cauza fluxului urias de masini care parasesc Carolina de Nord, autoritatile au decis sa modifice sensul unor benzi pe principalele autostrazi care strabat statul, iar pe unele trasee, masinile au fost escortate de politie. Carolina de Nord va fi prima afectata, iar guvernatorul a prezentat un scenariu sumbru si le-a cerut celor care au primit ordin de evacuare sa nu piarda timpul.

“Nu imi amintesc ca vreodata in viata sa mai fi fost evacuati asa.”

 Meteorologii au anuntat ca inainte de sosirea uraganului vor incepe ploi torentiale care vor dura zile in sir, iar inainte ca uraganul sa atinga uscatul, tarmul va fi lovit de valuri de peste patru metri inaltime.

Extrem de mare este si pericolul de inundatii si alunecari de teren. In asteptarea uraganului, americanii au golit magazinele de alimente si apa si au epuizat stocurile de generatoare electrice, iar mai multi oameni si-au pus scanduri in ferestre pentru a le proteja de furtuna. Totodata, coasta marina si-a ferit din calea furtunii 30 de nave de razboi.