Un suspect in violarea si asasinarea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, Severin Krasimirov, in varsta de 21 de ani, a declarat vineri ca el a ucis-o, fara sa vrea, relateaza The Associated Press.

Publicat:19.10.2018, 13:08Krasimirov, încatusat si înconjurat de politie, a facut declaratii presei la un tribunal unde a comparut în vederea plasarii în arest.


”Regret acest lucru atât de mult, nu-mi vine sa cred ca am facut-o”, a declarat Krasimirov, referindu-se la asasinarea lui Marinova. 
Avocatul tânarului a cerut ca sedinta sa se tina cu usile închise, însa tribunalul de la Ruse a respins cererea.


Avocatul a venit la Krasimirov dupa ce acesta a vorbit cu presa si i-a spus sa nu mai vorbeasca.


Krasimirov a declarat anterior ca se afla sub influenta alcoolului si drogurilor atunci când s-a certat cu o femeie pe care nu o cunostea, pe 6 octombrie, scrie news.ro.

El a spus ca a lovit-o peste fata si a aruncat-o în boscheti, dar ca nu-siaminteste ce s-a întâmplat dupa aceea.

Indiferent ce pedeapsa îmi vor da, chiar daca va fi închisoarea pe viata, o voi executa”, a raspuns el când a fost întrebat ce pedeapsa crede ca merita.

Cadavrul jurnalistei a fost gasit la Ruse, în apropiere de Dunare, pe 6 octombrie.

Potrivit anchetatorilor, ea a fost violata, lovita în cap si sufocata. Ei au respins, pâna acum, ipoteza potrivit careia jurnalista a fost asasinata în legatura cu activitatea sa, de dezvaluire a coruptiei.

Krasimirov a fost extradat catre Bulgaria miercuri, din Germania, unde locuieste mama sa. El a fost arstat pe 9 octombrie, în apropiere de Hamburg, în baza unui mandat european de arestare.

Tribunalul regional de la Ruse a dispus ca tânarul sa fie plasat în arest preventiv pâna când va fi judecat de omor si viol.