Google+

Tanara din ghetou, aleasa Miss Venezuela. Concurentele ar fi puse sa se prostitueze

Isabella Rodriguez a castigat controversatul concurs de frumusete de la Caracas.Isabella Rodriguez, o tânără care provine din cea mai săracă regiune a ţării, a fost încoronată joi Miss Venezuela, într-o ceremonie sobră, fără strălucirea obişnuită, care reflectă criza cu care se confruntă statul sud-american, potrivit AFP.

 

Tânăra de 25 de ani este originară din Petare, o mahala a oraşului Caracas, afectată de criminalitate, unde locuiesc peste jumătate de milion de persoane.

 

“Din mahalaua Petare în faţa întregii lumi, visele pot cu adevărat deveni realitate”, a declarat tânăra fotomodel în timp secţiunii de întrebări şi răspunsuri din cadrul concursului, adăugând că tinerele din cartierul său doresc să-i calce pe urme.

 

Pe Twitter, anumiţi internauţi au descris ceremonia de patru ore ca fiind plictisitoare, în ciuda unei serii de incidente: una dintre participante a defilat fără banderola cu numele statului pe care îl reprezintă, rochia unei alte competitoare a alunecat în timpul unui număr de dans.

 

Cu ocazia acestei cea de-a 65-a ediţii concursului de frumuseţe foarte apreciat în Venezuela, organizatorii au ales sobrietatea. Concursul nu s-a mai desfăşurat într-o mare sală din Caracas cu o capacitate de 20.000 de spectatori, ci într-un studio al unei societăţi de producţie, cu o capacitate de 200 de persoane.

 

Venezuela, ţară producătoare de petrol, este marcată de criză şi hiperinflaţie, care ar trebui să atingă 10 milioane % în 2019, potrivit previziunilor FMI. După cinci ani de recesiune, populaţia venezueleană se confruntă cu penurii grave de alimente, medicamente şi alte produse de bază. Circa 2,3 milioane de venezueleni au plecat din ţară după 2015.

 

Ceremonia a trebuit să abandoneze mare parte din strălucirea de odinioară, iar unele participante s-au deplasat către repetiţii cu autobuzul sau metroul.

 

În martie, mai multe foste deţinătoare ale titlului de miss au făcut denunţuri împotriva funcţionarilor care au organizat o reţea de prostituţie, plasând tinerele femei în mâinile unor ″sponsori″⁣ cu bani, printre care a-au aflat oameni de afaceri şi funcţionari ai guvernului preşedintelui Nicolas Maduro.

 

Supranumit ″ţarul frumuseţii″⁣, Osmel Sousa, directorul evenimentului timp de 40 de ani, a trebuit să demisioneze. Acesta nu a recunoscut acuzaţiile.

 

Isabelle Rodriguez va reprezenta Venezuela la concursul Miss Univers, unde ţara sa a învins de multe ori, împărţind cu India numărul record de victorii: şase.

 

Sursa: Agerpres


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn