Google+

Trei ani au trecut de la una din cele mai mari tragedii din istoria recenta a Romaniei - incendiul de la clubul Colectiv - VIDEO

Trei ani au trecut de la una din cele mai mari tragedii din istoria recenta a Romaniei - incendiul de la clubul Colectiv - VIDEO
Embed:

Trei ani au trecut de la una din cele mai mari tragedii din istoria recenta a Romaniei - incendiul de la clubul Colectiv. Dupa nenorocirea din 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit si aproape 200 au fost raniti. Multi dintre supravietuitori inca mai lupta cu ranile, cu operatiile si cu cosmarul in care le-a fost transformata viata dupa incendiu.

 

In seara de 30 octombrie 2015, cateva sute de tineri se aflau in clubul Colectiv din Bucuresti, unde asistau la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, care isi lansa un album.

 

La ora 22:32, in timpul concertului izbucneste un incendiu din cauza unor artificii de pe scena, iar focul se extinde rapid, in cateva secunde. In acea noapte, 27 de tineri si-au pierdut viata, iar alti 162 au fost raniti si transportati la unsprezece spitale din Bucuresti.


In saptamanile care au urmat, 37 dintre supravietuitori au murit in spitale. In vara anului trecut, un alt supravietuitor din Colectiv, a carui prietena si-a pierdut viata in incendiu, a murit. Bilantul a ajuns astfel, la 65 de morti.

 

Pe 3 noiembrie 2015, mii de oameni au iesit in strada si au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului sectorului patru, Cristian Popescu-Piedone.


A doua zi, premierul si primarul sectorului patru au demisionat. In apropierea locului unde functiona clubul Colectiv, astazi vor avea loc doua slujbe de pomenire.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn