Trei persoane au fost ranite intr-un incendiu urmat de o explozie la o fabrica de produse chimice din Rusia. In urma deflagratiei, cladirea a fost distrusa. Autoritatile au deschis o ancheta pentru incalcarea regulilor de securitate.

Publicat:16.01.2019, 19:16

" Eu mergeam si am vazut acest blit. - Poate e vreun rezervor. "

Totul s-a produs in timpul orelor de munca la o fabrica de ingrasaminte din orasul Kingisep, regiunea Leningrad. Potrivit unei angajate, initial a izbucnit un incendiu. Vazand flacarile, muncitorii s-au grabit sa fuga din incapere iar la scurt timp, s-a produs o explozie.

Martorii spun ca deflagratia a fost intr-atat de puternica, incat au fost sparte geamurile cladirilor aflate la un kilometru distanta. Momentul deflagratiei a fost surprins de camera de bord instalata intr-un automobil. Din imagini se vede cum la un moment dat o flacara imensa apare deasupra teritoriului, iar dupa cateva secunde, o coloana imensa de fum invaluieste regiunea. 

Trei oameni au fost raniti in urma deflagratiei si au ajuns la spital. O alta persoana a primit ingrijiri medicale la fata locului. Guvernatorul regiunii a anuntat ca fabrica a fost, practic, distrusa.

Nu se stie deocamdata de la ce a izbucnit incendiul. Potrivit unei versiuni, s-au aprins ingrasaminte cu azot din cauza unei scantei de la un ferastrau unghiular. Autoritatile au deschis deja o ancheta penala in baza incalcarii normelor de siguranta.