Presedintele american Donald Trump a anuntat vineri ca planuieste modificari in ce priveste vizele de tip H-1B, emise temporar unor imigranti pentru ocuparea unor posturi de inalta specializare.

Publicat:12.01.2019, 11:41

Donald Trump promite ca  modificarile vor aduce „simplitate”, „certitudine” si posibilitatea obtinerii cetateniei SUA, transmite Reuters, prelauta de Agerpres.

Posesorii de H-1B în Statele Unite pot sta linistiti ca în curând vor veni modificari care vor aduce atât simplitate, cât si certitudine pentru sederea voastra, inclusiv o potentiala cale spre cetatenie. Vrem sa încurajam oamenii talentati si înalt calificati sa caute optiuni de cariera în SUA”, a afirmat Trump într-o postare pe Twitter vineri dimineata.


Presedintele republican si democratii din Congres se afla într-un impas, Trump refuzând sa puna capat celui mai îndelungat blocaj al institutiilor federale americane ('shutdown') daca legea bugetara nu va include o finantare de 5,6 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexic. În timp ce Trump îi descrie în mod obisnuit drept infractori si teroristi pe imigrantii ilegali si solicitantii de azil care încearca sa intre în SUA pe la granita sudica, el îi lauda frecvent pe cei care aplica pentru vize de tip H-1B, pentru care este necesara cel putin o diploma de licenta. Competitia pentru acest tip de vize este însa una dura.

În 2018, limita numarului de vize H-1B - 65.000 - ce pot fi emise într-un an a fost atinsa înca din prima saptamâna a lunii aprilie, conform Departamentului pentru Securitate Interna.