Google+

Un american a muncit 40 de ani la decoratiunile de Craciun de pe casa. Ce a rezultat

Americanii adora sa-si decoreze casele de Craciun. In cazul unui barbat din California insa, spiritul Craciunului si talentul pentru tehnica au dat nastere unui rezultat de-a dreptul spectaculos.Această casă din Sherman Oaks, California, este una dintre atracţiile sezonului. De profesie editor de film, proprietarul a creat un spectacol de muzică şi lumini lung de 13 secunde, pe care îl reia în buclă până când pleacă şi ultimul vizitator.

 

Mike Ziemkowski, proprietar: “E un spectacol de lumini controlat pe computer, care conţine figurine mecatronice, spiriduşi dansatori, oameni de zăpadă construiţi de mine care cântă, un brad mare controlat prin computer. În exterior are o matrice de pixeli care îi dă aspectul tridimensional. Am sincronizat şi imagini video cu muzica.”

 

Este o tradiţie de familie pe care Mike a început-o acum 40 de ani, când îl ajuta pe tatăl lui să decoreze casa de Crăciun. De altfel, bărbatul a inclus în spectacol un mic omagiu pentru părinţii lui, plecaţi din această lume.

 

Fiecare mişcare şi fiecare clipit din ochi a fost programat de Mike. Pentru ca personajele sale să arate ca şi cum ar cânta, Mike foloseşte un sistem de captare a mişcării care sincronizează mişcările păpuşilor cu ale lui. Cu alte cuvinte, el cântă şi personajele îi mimează mişcările. Anul acesta, a inclus o adaptare de sezon a hitului Queens “Bohemian Rhapsody”.

 

 Ca să ofere câteva nopţi magice în perioada Crăciunului, bărbatul începe planificarea în aprilie, când alege muzica. În iulie începe asamblarea elementelor de decor, care includ şi 50.000 de leduri. Dar cel mai mult durează programarea pe computer a spectacolului: o lună şi jumătate.

 

Spectacolul din faţa casei lui Mike poate fi văzut până la Crăciun, între orele 18 şi 22. Iar în faţa casei are mereu grupuri de oameni care urmăresc totul încântaţi.

 

Spectacolul de Crăciun i-a adus lui Mike o faimă locală şi nişte bani în plus. Alţi fani ai decoraţiunilor de Crăciun i-au cerut ajutorul şi Mike a început să le vândă şi altora oameni de zăpadă şi elfi care cântă şi dansează.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn