Americanii adora sa-si decoreze casele de Craciun. In cazul unui barbat din California insa, spiritul Craciunului si talentul pentru tehnica au dat nastere unui rezultat de-a dreptul spectaculos.

Publicat:16.12.2018, 07:17Aceasta casa din Sherman Oaks, California, este una dintre atractiile sezonului. De profesie editor de film, proprietarul a creat un spectacol de muzica si lumini lung de 13 secunde, pe care îl reia în bucla pâna când pleaca si ultimul vizitator.

Mike Ziemkowski, proprietar: “E un spectacol de lumini controlat pe computer, care contine figurine mecatronice, spiridusi dansatori, oameni de zapada construiti de mine care cânta, un brad mare controlat prin computer. În exterior are o matrice de pixeli care îi da aspectul tridimensional. Am sincronizat si imagini video cu muzica.”

Este o traditie de familie pe care Mike a început-o acum 40 de ani, când îl ajuta pe tatal lui sa decoreze casa de Craciun. De altfel, barbatul a inclus în spectacol un mic omagiu pentru parintii lui, plecati din aceasta lume.

Fiecare miscare si fiecare clipit din ochi a fost programat de Mike. Pentru ca personajele sale sa arate ca si cum ar cânta, Mike foloseste un sistem de captare a miscarii care sincronizeaza miscarile papusilor cu ale lui. Cu alte cuvinte, el cânta si personajele îi mimeaza miscarile. Anul acesta, a inclus o adaptare de sezon a hitului Queens “Bohemian Rhapsody”.

 Ca sa ofere câteva nopti magice în perioada Craciunului, barbatul începe planificarea în aprilie, când alege muzica. În iulie începe asamblarea elementelor de decor, care includ si 50.000 de leduri. Dar cel mai mult dureaza programarea pe computer a spectacolului: o luna si jumatate.

Spectacolul din fata casei lui Mike poate fi vazut pâna la Craciun, între orele 18 si 22. Iar în fata casei are mereu grupuri de oameni care urmaresc totul încântati.

Spectacolul de Craciun i-a adus lui Mike o faima locala si niste bani în plus. Alti fani ai decoratiunilor de Craciun i-au cerut ajutorul si Mike a început sa le vânda si altora oameni de zapada si elfi care cânta si danseaza.