Jay Croucha, un copil in varsta de 7 ani din Marea Britanie, a primit cinci organe in timpul unui singur transplant.

Publicat:26.04.2018, 07:24

Baieţelul a primit doi rinichi, ficatul, pancreasul şi intestinul subţire de la un donator minor. În urma intervenţiei medicale, Jay a primit porecla “Super-Om” de la mama sa, iar cei care i-au aflat povestea au declarat ca apelativul i se potriveşte de minune, potrivit The Mirror. 

La vârsta de 6 saptamâni, parinţii lui Jay au aflat ca intestinul sau subţire nu mai funcţioneaza, afectând şi alte organe. În urma operaţiei care a durat 10 ore, copilul a primit cele cinci organe dintr-o bucata, adica, toate i-au fost înlocuite în aceeaşi intervenţie.

“Când am primit vestea ca transplantul ar putea fi posibil, am plâns de fericire. Fara aceasta intervenţie miraculoasa, fiul meu nu ar fi supravieţuit. Sunt emoţionata. Nu cred ca voi putea sa-mi exprim aprecierea faţa de familia donatorului lui Jay, despre care am aflat doar ca era mult mai mic decât fiul meu. Le sunt profund recunoscatoare,” a declarant mama baieţelului operat.

Femeia îşi aminteşte cu durere despre momentul în care aproape şi-a pierdut fiul.

“La doar şase saptamâni a avut un stop cardiac. Doctorii s-au lutat timp de patru ore pentru a-l readuce la viaţa. În urma unei operaţii de urgenţa s-a descoperit ca intestinal subţire al baiatului era contorsionat şi nu mai funcţiona, afectând şi celelalte organe. De atunci a fost hranit doar printr-un tub gastric,” a povestit mama lui Jay.

Deşi operaţia a fost un mare success, Jay mai are de luptat. Medicii au declarant ca exista riscul ca organele sa fie response de noul corp.

Sursa: mirror.co.uk