Un barbat a murit pe pista unui aeroport din Moscova, dupa ce a fost lovit de roata unui avion, care tocmai efectua manevrele de decolare. Victima este un cetatean din Armenia, in varsta de 25 de ani. Autoritatile nu stiu deocamdata cum a reusit acesta sa patrunda pe pista de decolare.

Publicat:21.11.2018, 18:13

 
Anna ZAHARENKOVA, DIRECTIA RELATII PUBLICE, AEROPORTUL SEREMETIEVO: In timpul deplasarii navei aeriene pe pista de decolare, la ora 22:10, ora Moscovei, a fost primit un mesaj de la echipajul aeronavei referitor la accidentarea avionului cu un obiect necunoscut. Pe teritoriu a fost gasit un corp uman.”

Incidentul s-a produs aseara pe aeroportul Seremetievo din Moscova, cel mai important nod aerian al Rusiei. Tanarul a fost lovit de una dintre rotile Boeingului 737, in timp ce aeronava efectua manevrele de decolare. Avionul, care apartine companiei ruse Aeroflot, nu si-a intrerupt zborul spre Atena in urma acestui incident.

Ambasada Armeniei in Rusia a informat ca victima este cetatean armean, nascut in 1993. Potrivit unor surse citate de agentiile de presa ruse, barbatul facuse o escala la Moscova, dupa ce fusese expulzat din Spania.

Nu se stie cum a ajuns tanarul pe pista aeroportului. El fusese anterior escortat de politie pana la poarta de imbarcare. Cu toate acestea, nu ar fi urcat in autobuzul care urma sa-l duca la avion.

Reprezentantii aeroportului Seremetievo nu au facut vreun comentariu cu privire la incident. Aeroflot a declarat ca mai multe curse au inregistrat intarzieri aseara dupa inchiderea pistei pe care s-a produs incidentul.