Un joc petelefon a inebunit mii de oameni in ultimele zile. Pokemon Go a facut senzatie pe internet si este folosit de utilizatorii din Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda. Jocul s-a dovedit a fi insa si destul de periculos, intrucat deja a fost folosit in timpul mai multor infractiuni.

Publicat:13.07.2016, 15:38

Nu doar distractiv, dar si util. Cel putin asta spun fanii noului joc, pentru ca aplicatia cere ca utilizatorul sa iasa din casa. In Pokemon Go trebuie sa te plimbi cat mai mult, pentru a prinde tintele, adica pokemonii, fapt care te ajuta sa acumulezi puncte si sa cresti in nivel. La doua zile de la lansare in Statele Unite, jocul a fost instalat pe mai mult de 5 la suta din dispozitivele cu sistemul de operare Android, astfel fiind folosit de mii de oameni. Pe internet, Pokemon Go a facut o adevarata senzatie, asa ca oamenii s-au grabit sa descarce jocul pe telefoanele mobile. 

“Este foarte atractiv sa prinzi multi pokemoni si înca mai multi, dar si sa te plimbi mereu.” 

Desi trebuie sa iasa din case pentru a se juca, totusi oamenii stau doar cu ochii in telefoane asa ca nu lipsesc micile incidente. 

"Ma plimbam si încercam sa prind pokemoni si într-o fractiune de secunda aproape ca am ajuns într-un stâlp." 

Si infractorii sunt in pas cu noile tehnologii, asa ca jocul a inceput sa fie folosit la jafuri. Potrivit politiei, deja 4 persoane au utilizat functia de geolocatie pentru a momi victimele. Totul, pentru ca oamenii ofera accesul la informatii si datele personale. 

"Toate informatiile sunt expuse în cazul în care oferiti accesul la datele personale companiilor, doar pentru a instala o aplicatie. Trebuie sa fiti foarte atenti." 

Presa straina scrie ca rata zilnica a utilizatorilor activi a Pokemn Go este egala cu cea a retelei de socializare Twitter. Jocul a fost lansat deocamdata in Statele Unite, Noua Zeelanda si Australia.