Autoritatile indoneziene cauta in continuare trupurile si bunurile celor 189 de persoane aflate la bordul avionului Lion Air prabusit luni dimineata in apropiere de Jakarta. Unul dintre pasageri a fost identificat, insa, pe retelele de socializare datorita carcasei telefonului sau mobil, aflata printre bunurile recuperate de salvatori, scrie BBC News.

Publicat:30.10.2018, 20:08

Printre fotografiile resturilor colectate din ocean s-a aflat si carcasa unui smartphone pe care putea fi vazuta o fotografie clara cu un cuplu care se plimba pe un pod.

Utilizatorii retelelor de socializare din Indonezia au încercat sa afle povestea din spatele acelei imagini si astfel au reusit sa identifice fotografia pe Instagram.

Imaginea fusese postata în contul lui Ine Yunita Savitri. Ea însasi nu era în avion, dar sotul ei, Wahjoe Noegrohantoro, este una dintre victimele tragediei aviatice, iar telefonul gasit era al acestuia.

Nepotul barbatului, Antonius Hartono, a declarat pentru BBC ca a vazut postarile de pe retelele de socializare doar dupa ce mama sa l-a anuntat ca unchiul sau se afla la bordul avionului.

„De fiecare data când vad acea imagine pe social media, ma simt foarte trist”, a spus el. „Nu-mi pot imagina cum se simt sotia si copiii sai. Cu o saptamâna în urma m-am întâlnit cu el si cu toata familia noasta, iar acum, sapte zile mai târziu nu mai este”, a declarat Hartono.

Autoritatile spun ca exista putine sanse sa existe supravietuitori dupa prabusirea avionului Lion Air. La bord se aflau 178 de pasageri adulti, un copil si doi bebelusi. Pe lânga pasageri, la bord mai erau doi piloti si sase membri ai echipajului de cabina.

Cautarile continua atât pentru victime, cât si pentru avionul însusi. Anchetatorii spera ca vor gasi cutia neagra a aeronavei si astfel vor identifica ce a produs prabusirea avionului Boeing 737 Max, la doar 13 minute dupa decolare.