Google+

Un obiect gasit dupa prabusirea avionului Lion Air in Indonezia a dus la o mobilizare uriasa pe internet. Detaliul care a ajutat la identificarea unei victime

Autoritatile indoneziene cauta in continuare trupurile si bunurile celor 189 de persoane aflate la bordul avionului Lion Air prabusit luni dimineata in apropiere de Jakarta. Unul dintre pasageri a fost identificat, insa, pe retelele de socializare datorita carcasei telefonului sau mobil, aflata printre bunurile recuperate de salvatori, scrie BBC News.

 

Printre fotografiile resturilor colectate din ocean s-a aflat şi carcasa unui smartphone pe care putea fi văzută o fotografie clară cu un cuplu care se plimbă pe un pod.

 

Utilizatorii reţelelor de socializare din Indonezia au încercat să afle povestea din spatele acelei imagini şi astfel au reuşit să identifice fotografia pe Instagram.

 

Imaginea fusese postată în contul lui Ine Yunita Savitri. Ea însăşi nu era în avion, dar soţul ei, Wahjoe Noegrohantoro, este una dintre victimele tragediei aviatice, iar telefonul găsit era al acestuia.

 

Nepotul bărbatului, Antonius Hartono, a declarat pentru BBC că a văzut postările de pe reţelele de socializare doar după ce mama sa l-a anunţat că unchiul său se afla la bordul avionului.

 

„De fiecare dată când văd acea imagine pe social media, mă simt foarte trist”, a spus el. „Nu-mi pot imagina cum se simt soţia şi copiii săi. Cu o săptămână în urmă m-am întâlnit cu el şi cu toată familia noastă, iar acum, şapte zile mai târziu nu mai este”, a declarat Hartono.

 

Autorităţile spun că există puţine şanse să existe supravieţuitori după prăbuşirea avionului Lion Air. La bord se aflau 178 de pasageri adulţi, un copil si doi bebeluşi. Pe lângă pasageri, la bord mai erau doi piloţi şi şase membri ai echipajului de cabină.

 

Căutările continuă atât pentru victime, cât şi pentru avionul însuşi. Anchetatorii speră că vor găsi cutia neagră a aeronavei şi astfel vor identifica ce a produs prăbuşirea avionului Boeing 737 Max, la doar 13 minute după decolare.

 

 

 

 

 

 

 

 


Sursa: libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn