Google+

Un roman si-a pierdut viata in timpul unei furtuni in Malta. Reactia MAE

Un barbat de 38 de ani si-a pierdut viata si o femeie a fost grav ranita atunci cand un copac a cazut peste o furgoneta care ii transporta, in timpul unei furtuni care a lovit sambata Malta, informeaza Reuters, conform Agerpres.

 

Cei doi soţi - provenind din România, potrivit Reuters - se aflau pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Malta, din districtul Mriehel, a adăugat poliţia. Drumul, care duce spre oraşul Rabat, din centrul insulei, a fost închis după accident.

 

Singurul pasager din maşină, soţia sa, în vârstă de 32 de ani, se află la spital după ce a suferit răni grave. Cei doi români locuiau în oraşul Mosta, un oraş din regiunea nordică a Maltei.

 

Vânturile puternice şi ploile torenţiale au lovit Malta, inundând drumurile, după luni în care nivelul precipitaţiilor a fost cu mult sub medie.

 

Poliţia şi departamentul de protecţie civilă au recomandat şoferilor să evite deplasările, cu excepţia situaţiilor urgente.

 

Reprezentanţii Consulatului României din Catania au luat legătura cu femeia şi i-au comunicat disponibilitatea de a oferi tot sprijinul necesar, inclusiv pentru repatrierea soţului decedat.

 

În continuare redăm comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe

 

Referitor la situaţia generată de condiţiile meteorologice nefavorabile din Malta, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

 

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular de la Catania, un cetăţean român a decedat şi altul a fost rănit.

 

Persoana rănită a fost transportată la o unitate medicală din zonă, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă. Reprezentanţii oficiului consular au luat legătura, în regim de urgenţă, cu cetăţeanul român spitalizat. Acesta a precizat faptul că starea sa de sănătate este stabilă şi că membrii de familie au fost informaţi cu privire la acest incident. 
Consulatul României la Catania monitorizează cu prioritate situaţia, este în contact atât cu autorităţile locale, cât şi cu cetăţeanul român şi va oferi întreaga asistenţă consulară necesară, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate.”

 

Sursa: Agerpres


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn