Google+

Un taxi al viitorului, care te duce la destinatie fara sofer a fost prezentat la o expozitie de tehnica in Las Vegas - VIDEO

Un taxi al viitorului, care te duce la destinatie fara sofer a fost prezentat la o expozitie de tehnica in Las Vegas - VIDEO
Embed:

Un taxi al viitorului, care te duce la destinatie fara sofer a fost prezentat la o expozitie de tehnica in Las Vegas. Un BMW seria 5 a fost adaptat de catre inginerii unei companii de taxi astfel incat circula pe autopilot fiind programat printr-o aplicatie de la smartfonul clientului. Serviciul deocamdata a fost testat si urmeaza sa fie pus in aplicare peste 2 ani in Singapore.

 

“Schimbam banda.”

 

 Utilizatorii pot avea parte de o asemenea plimbare alegandu-si destinatia printr-o aplicatie pe smartphone. Pentru siguranta, un sofer ocupa scaunul din fata, dar masina foloseste tehnologia automata de conducere, iar toate actiunile acesteia sunt vizualizate pe ecranul instalat in habitaclu.

 

Serge LAMBERMONT, REPREZENTANT COMPANIE: “Are un senzor de acoperire de 360 de grade si radar. Noi fuzionam aceste informatii la un loc, asa ca combinam in esenta citirile si urmarim toate obiectele din jurul vehiculului. Deci, in prezent, urmarim aproximativ 60 de obiecte concomitent, in timp ce vehiculul se misca.”

 

 Reprezentantii firmei spun ca tehnologia a fost testata in tot felul de conditii, pe autostrazi, printre pietoni si printre biciclisti, iar testul a fost trecut cu brio. Taxiul viitorului a fost prezentat in cadul expozitiei anuale Consumer Electronics din Las Vegas.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn