Google+

Unul dintre fiii lui Gaddafi, fost fotbalist, achitat dupa ce si-a ucis antrenorul

Sentinta controversata in Libia, unde unul dintre fiii dictatorului Gaddafi a scapat de pedeapsa, desi probele erau impotriva sa.

 

Curtea de apel din Tripoli, capitala Libiei, l-a achitat marţi pe Saadi Gaddafi, al treilea fiu al fostului dictator Muammar Gaddafi, pentru uciderea unui antrenor de fotbal, care a avut loc în 2005, a menţionat miercuri pentru AFP o sursă judiciară.

 

Saadi Gaddafi era acuzat mai ales de “omucidere voluntară” şi “atingere adusă onoarei”, a precizat această sursă sub acoperirea anonimatului. Fiul lui Gaddafi era acuzat că l-a ucis în 2005 pe Bachir al-Rayani, fost fotbalist şi antrenor al echipei Al-Ittihad din Tripoli, la care evolua Saadi, ce visa să ajungă un jucător celebru.

 

Sursa judiciară a adăugat că ministerul Justiţiei a cerut miercuri Consiliului suprem al magistraturii un raport despre celelalte afaceri în care este implicat Saadi Gaddafi.

 

Extrădat din Niger pe 6 martie 2014, Saadi Gaddafi este judecat de asemenea, printre altele, pentru presupusa sa implicare în reprimarea sângeroasă a revoltei care a pus capăt domniei tatălui său în 2011, o afacere mereu amânată.

Fiul lui Rayani, Ali, a denunţat în prea libiană decizia justiţiei, precizând că familia sa va face apel, “până când se va face dreptate”.

 

“Afacerea este clară: toate dovezile şi mărturiile confirmă responsabilitatea lui Saadi Gaddafi”, a declarat Ali al-Rayani pentru canalul 2018News.

 

 

“Cum este posibil ca un criminal a cărui vinovăţie este confirmată de dovezi tangibile? (...) Este imposibil!”, s-a revoltat el.

 

“Noi nu am putut obţine să se facă dreptate sub regimul tatălui său, o vom obţine acum, sunt încrezător”, a spus el.

 

Dintre cei şapte fii ai lui Gaddafi, trei murit în timpul revoluţiei, la fel ca tatăl lor, ucis de rebeli în octombrie 2011.

 

După ce a jucat la echipe din Libia, Saadi a semnat în 2003 cu formaţia italiană Perugia. În acea perioadă, conducătorii Perugiei au precizat că au răspuns unei solicitări a lui Silvio Berlusconi, pe atunci premier al Italiei, care avea legături strânse cu regimul libian.

 

Chiar dacă făcea parte din lot, Saadi Gaddafi a luat loc doar de de două ori pe banca de rezerve la meciurile Perugiei. În al doilea sezon, el a fost suspendat trei luni pentru dopaj. Marea lui performanţă este că jucat 15 minute împotriva lui Juventus în mai 2004.

 

În iunie 2005, el s-a transferat la Udinese, pentru care a evoluat 11 minute, iar anul următor a semnat cu Sampdoria, pentru care a jucat în total mai puţin de 10 minute.

 

Sursa: Agerpres


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn