Google+

Venetia s-ar putea confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimi 40 de ani - VIDEO

Venetia s-ar putea confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimi 40 de ani - VIDEO
Embed:

Oraşul Venetia se pregateste pentru cele mai grave inundatii de dupa 1979, pe fondul instituirii codului rosu instituind cod rosu in nordul tarii de catre autoritatile italiene, informeaza Agerpres.

 

Înălţimea valurilor ar urma să ajungă luni până la 160 de centimetri, un nivel care potrivit autorităţilor locale ar urma să ducă la inundarea a 77% din centrul istoric al Veneţiei.


Foto: Turişti pe Riva degli Schiavoni (29 octombrie)

 

Acestea ar urma să fie cele mai grave inundaţii cu care se va confruntă Veneţia după cele din data de 22 decembrie 1979, când înălţimea apelor a ajuns la 166 centimetri peste punctul de referinţă zero la capătul sudic de intrare în Marele Canal. 

 

Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte. Autorităţile au instituit cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.

 

Foto: Piaţa San Marco inundată (29 octombrie)

Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

 

Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma.

 

Foto: Turişti pe Riva degli Schiavoni (29 octombrie)

 

Veneţia are parte de inundaţii în fiecare an. Un alt episod serios fiind cel din 1966, atunci când zone din oraş au avut parte de inundaţii de până la un metru de apă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn