Visul lui Donald Trump de a vedea un zid la granita cu Mexic a devenit realitate. Doar ca nu este unul din beton, ci unul "uman". Mii de mexicani s-au luat de maini de-a lungul frontierei dintre Mexic si Statele Unite pentru a protesta fata de planul presedintelui american.

Publicat:18.02.2017, 12:38


“Zidul uman” a fost ridicat mult mai repede si a costat mult mai putin decat cel pe care vrea Donald Trump sa-l vada la granita cu Mexicul. Mii de oameni s-au luat de maini si au format un lant lung de circa 1500 de metri. Manifestantii purtau drapele mexicane sau trandafiri albi. Ei spun ca nu vor sa vada un zid la frontiera cu Statele Unite.

”80 la suta dintre locuitorii din Texas sunt mexicani, sunt latini, si ne afecteaza asta. Ar fi bine sa faceti o plimbare prin orasul El Paso, din Texas si veti vedea ca este gol, magazinele sunt închise. Am trait 50 de ani la frontiera si nu am mai vazut asa ceva.”

”Avem multi prieteni de partea cealalta a râului. În cazul în care ei vor construi acest zid, nu vor reusi sa separe doua popoare prietenoase.”

La sfarsitul lunii ianuarie, Donald Trump a semnat un decret care prevede constructia unui zid la granita cu Mexicul. Totul pentru a opri imigratia ilegala, sustine liderul american, care a mai spus ca toate cheltuielile trebuie sa fie suportate de Mexic.

Presedintele mexican insa spune ca tara sa nu va finanta proiectul. Anterior, liderii republicani au estimat costurile zidului, care ar fi intre 12 si 15 miliarde de dolari.