Vizita presedintelui turc la Washington a fost marcata de proteste violente. Mai multe persoane, care au incercat sa manifesteze impotriva politicii duse de Erdogan, au fost luate la bataie de cei care-l sustin pe liderul de la Ankara. Noua oameni au ajuns la spital.

Publicat:17.05.2017, 15:11


Altercatiile au avut loc in fata Ambasadei Turciei de la Washington. Acolo, un grup de oameni s-a adunat sa protesteze fata de politicile promovate de Erdogan. Asta i-a nemultumit insa pe sustinatorii presedintelui turc, astfel violentele nu au putut fi evitate. Si bodyguarzii lui Erdogan au impartit pumni protestatarilor.

Noua persoane au fost ranite, iar doua  arestate. Ieri, presedintele turc s-a intalnit pentru prima data cu omologul sau american. Discutiile celor doi s-au axat pe lupta cu terorismul. 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Astazi ne confruntam cu un nou inamic în lupta împotriva terorismului si din nou dorim sa confruntam împreuna aceasta amenintare.”

 Recep ERDOGAN, PRESEDINTELE TURCIEI: ”Ne angajam sa luptam împotriva oricarei forme de terorism, care reprezinta o amenintare clara asupra viitorului nostru.”

 Presa scrie ca Erdogan a vorbit cu Trump si despre extradarea clericului Fetullah Gulen,  acuzat de Ankara ca a pus la cale tentativa de lovitura de stat din vara anului trecut. Nu s-a anuntat insa rezultatul la care s-a ajuns.