Google+

Vot final in Franta. Oamenii au fost asteptati la urne sa-si aleaga parlamentarii, in al doilea tur de scrutin - VIDEO

Vot final in Franta. Oamenii au fost asteptati la urne sa-si aleaga parlamentarii, in al doilea tur de scrutin - VIDEO
Embed:

A fost zi de alegeri astazi in Franta. Oamenii au fost asteptati la urne sa-si aleaga parlamentarii, in al doilea tur de scrutin. Primele sondaje vor fi anuntate in aproximativ o ora. Marele favorit este partidul noului presedinte, care ar urma sa obtina o majoritate larga.

 

Sectiile de vot s-au deschis la ora locala opt, iar printre primii care au mers sa-si faca alegerea a fost noul presedinte. Emmanuel Macron si-a salutat sustinatorii, fiind binedispus. Are si motive – sondajele arata ca partidul sau, Republica in Mars, poate obtine o majoritate uriasa, de trei sferturi din mandatele Adunarii Nationale. 

 

Emmanuel Macron a declarat ca vrea sa innoiasca clasa politica din Franta si a declarat ca are nevoie de o sustinere mare in Parlament, pentru a-si putea pune in aplicare reformele. Tot sondajele arata ca republicanii si aliatii sai vor deveni probabil principala forta de opozitie. In total, 1146 de candidati, dintre care 40% femei, se infrunta pentru cele 573 de mandate de deputat in Adunarea Nationala a Frantei.

 

Peste 47 de milioane de alegatori sunt asteptati la urne. In primul tur al alegerilor legislative, care a avut loc duminica trecuta, rata de participare a fost scazuta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn