Gigantul online Facebook a anuntat vineri ca aproximativ 50 de milioane de utilizatori sunt afectati de o bresa de securitate foarte importanta.

Publicat:28.09.2018, 17:45

Potrivit CNET, o vulnerabilitate a fost exploatata de persoane care sunt, deocamdata, necunoscute, datorita unei breşe care se afla în codul opţiunii Facebook “view as”.

Aceasta opţiune permite utilizatorilor sa îşi vada propria pagina de Facebook la fel cum o vad alte persoane, public. Atacatorii au exploatat un cod în aceasta opţiune pentru a fura “access token”, adica un cod individual. Deşi acest “token” nu reprezinta parola utilizatorului, atacatorii se pot loga în contul unei persoane fara sa-i ştie parola.

Ca masura de precauţie, Facebook a delogat aproximativ 90 de milioane de utilizatori din conturile lor, a anunţat compania.De asemenea, compania a mai precizat ca a descoperit aceasta breşa la începutul acestei saptamâni şi ca a anunţat forţele de ordine. Facebook mai precizeaza ca ancheta este înca la început şi ca nu ştie cine se afla în spatele atacului.

Utilizatorilor care ar fi putut sa fie afectati li s-a cerut sa se reconecteze vineri. Bresa a fost reparata, a scris seful securitatii grupului, Guy Rosen.

”Cum tocmai ne-am început ancheta, nu am stabilit înca daca aceste conturi au fost utilizate în mod abuziv sau au fost accesate alte informatii. Nu stim nici cine se afla în spatele acestor atacuri si nici de unde au loc”, a declarat Guy Rosen.

”Viata privata si securitatea oamenilor este incredibil de importanta si ne pare rau ca s-a întâmplat acest lucru”, a adaugat el, scrie BBC News, citat de news.ro