Google+

Bresa de securitate grava la Facebook. 50 de milioane de utilizatori, afectati

Gigantul online Facebook a anuntat vineri ca aproximativ 50 de milioane de utilizatori sunt afectati de o bresa de securitate foarte importanta.

 

Potrivit CNET, o vulnerabilitate a fost exploatata de persoane care sunt, deocamdată, necunoscute, datorită unei breşe care se află în codul opţiunii Facebook “view as”.

 

Această opţiune permite utilizatorilor să îşi vădă propria pagină de Facebook la fel cum o vad alte persoane, public. Atacatorii au exploatat un cod în această opţiune pentru a fura “access token”, adică un cod individual. Deşi acest “token” nu reprezintă parola utilizatorului, atacatorii se pot loga în contul unei persoane fără să-i ştie parola.

 

Ca măsură de precauţie, Facebook a delogat aproximativ 90 de milioane de utilizatori din conturile lor, a anunţat compania.De asemenea, compania a mai precizat că a descoperit această breşă la începutul acestei săptămâni şi că a anunţat forţele de ordine. Facebook mai precizează că ancheta este încă la început şi că nu ştie cine se află în spatele atacului.

 

Utilizatorilor care ar fi putut să fie afectaţi li s-a cerut să se reconecteze vineri. Breşa a fost reparată, a scris şeful securităţii grupului, Guy Rosen.

 

”Cum tocmai ne-am început ancheta, nu am stabilit încă dacă aceste conturi au fost utilizate în mod abuziv sau au fost accesate alte informaţii. Nu ştim nici cine se află în spatele acestor atacuri şi nici de unde au loc”, a declarat Guy Rosen.

 

”Viaţa privată şi securitatea oamenilor este incredibil de importantă şi ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, a adăugat el, scrie BBC News, citat de news.ro


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn