Unite a primit certificarea de operator cu cea mai inalta calitate voce, din tara. In martie 2018, Systemics PAB - unul dintre liderii internationali in domeniul studiului calitatii retelelor, a efectuat masurari cu privire la experienta in utilizarea serviciilor voce a tuturor operatorilor din tara Potrivit rezultatelor, Unite a obtinut cel mai mare scor in cadrul testarii, dintre toti operatorii si ofera cea mai inalta calitate si experienta voce.

Publicat:24.04.2018, 09:46

Dan Mitriuc, Director General: "Certificatul confirma performanta Moldtelecom si abordarea profesionista pe care o are compania în raport cu serviciile oferite. Punem accent cu desavârsire pe o experienta superioara oferita în utilizarea serviciilor, pentru ca într-o perioada în care varietatea posibilitatilor tehnologice este imensa, calitatea face diferenta. Acest certificat este o confirmare a angajamentului nostru de a investi în continuare în calitate si de a oferi abonatilor Unite, care sunt de altfel, utilizatori avansati de tehnologii, cele mai bune experiente atât voce cât si date."

Pentru a oferi garantia si a asigura consecventa calitatii în serviciile prestate, Moldtelecom a venit cu initiativa în realizarea studiului. Systemics PAB a efectuat masurarile pe o arie reprezentativa a teritoriului Moldovei care a fost ales în asa mod încât sa reflecte experienta reala a abonatilor care folosesc retelele operatorilor participanti în test. 

Metodologia de testare folosita este adaptata cerintelor tot mai mari ale utilizatorilor pentru a reflecta disponibilitatea retelelor de a îndeplini aceste asteptari. În masurari a fost folosit sistemul SwissQual Diversity echipat cu dispozitive performante Sony Xperia XZ. Acest sistem este cea mai puternica solutie de evaluare comparativa a retelelor, iar echipamentele folosite garanteaza stabilitatea sistemului, flexibilitate excelenta în teste si eficienta operationala ridicata. Pentru estimarea acoperirii retelelor au fost folosite scanere radio Rohde & Schwarz care pot oferi o reprezentare completa a ariei de acoperire a acestora.

În cadrul testului au fost analizati 8 parametri printre care cei mai importanti sunt: 


- rata conectarilor cu succes

- rata întreruperilor de apeldu

- rata stabilirii conexiunii

- AVG MOS – nota medie a calitatii vocii

În urma masurarilor, Unite a obtinut cel mai înalt scor total al parametrilor analizati în test. Prin urmare, abonatii Unite, utilizatori avansati, care detin în proportie de peste 80 % smartphone-uri, se bucura de o experienta voce superioara în care durata de stabilire a conexiunii este foarte rapida, apelurile se realizeaza fara întreruperi, iar vocea este perfect retransmisa. 

Totodata, ca rezultat al testului, Unite a fost desemnat si operatorul cu cea mai mare acoperire a retelei 3G, în tara.

Alege sa fii numarul 1 cu Unite - operatorul numarul 1 în calitate voce. Traieste o experienta unica de comunicare din orice colt al tarii, unde calitatea vocii este exceptionala. În plus, poti beneficia de reduceri considerabile la combinarea serviciilor Unite cu alte servicii oferite de Moldtelecom. Si cel mai placut este ca la conectarea a toate cele 5 servicii Moldtelecom, telefonie mobila, internet mobil, internet fix, televiziune digitala si telefonie fixa primesti garantat un smartphone Samsung Galaxy J5 cadou. Un dispozitiv performant ca sa te bucuri pe deplin de servicii de telecomunicatii de calitate într-o retea performanta.

Moldtelecom este operatorul numarul 1 în servicii integrate mobile – fixe – Internet – TV.

*Acest articol este un produs comercial