Peste 50 de mineri au fost ingropati in namol, dupa ce un iaz de decantare ce continea reziduuri de o mina de jad din Myanmar s-a prabusit peste ei. Șansele ca acestia sa fie gasiti in viata sunt minime, au precizat oficiali locali.

Publicat:24.04.2019, 14:01

Accidentul a avut loc seara in apropierea satului Maw Wun Kalay din nordul statului Myanmar, relateaza postul Al Jazeera, citat de Mediafax. 

Peste 50 de mineri de la doua companii private au fost ingropati sub reziduuri minere si namol, impreuna cu utilajele pe care le foloseau pentru a extrage jadul, a precizat un politician local. Un alt oficial din Myanmar a afirmat ca pana in acest moment au fost recuperate trei cadavre.

Operatiunile de cautare si salvare sunt in desfasurare. In 2019, cel putin 20 de persoane au murit in accidente produse in exploatarile miniere din nordul statului Myanmar. In ultimii ani, Myanmar a devenit tara care vinde tinere chinezilor singuri. Aproape 7.000 de femei din Myanmar au fost vandute si obligate sa se casatoreasca cu barbati chinezi, in perioada 2013-2017.