Google+

7 deputati PLDM vor vota candidatul PD la functia de premier, insa raman in partid. Democratii au pus pe masa presedintelui 56 de semnaturi pentru noul Guvern. Pana miercuri va fi propus candidatul - VIDEO

7 deputati PLDM vor vota candidatul PD la functia de premier, insa raman in partid. Democratii au pus pe masa presedintelui 56 de semnaturi pentru noul Guvern. Pana miercuri va fi propus candidatul - VIDEO
Embed:

Sapte deputati PLDM vor vota candidatul democratilor la functia de prim-minstru, insa raman deocamdata in partid. Anuntul a fost facut astazi printr-o declaratie remisa presei. Putin mai tarziu, democratii au pus pe masa presedintelui 56 de semnaturi pentru noul executiv. Liderul PD spune ca democratii vor propune pana miercuri candidatul la functia de premier, insa nu a precizat daca este vorba despre Vlad Plahotniuc. Timofti le-a cerut numele concrete ale deputatilor si ca asupra persoanei propuse pentru functia de premier sa nu planeze suspiciuni de coruptie.

 

DECLARAȚIE 7 DEPUTAȚI PLDM: ”Suntem convinşi că Republica Moldova trebuie să aibă un guvern format. Doar participând la această majoritate putem influenţa deciziile privind direcţia de dezvoltare a ţării” se arata in declaratia semnata de cei 7 deputati PLDM.

 

Acestia sunt: 

Vladimir Hotineanu

Ion Balan

Ştefan Creangă

Nae-Simion Pleşca

Gheorghe Mocanu

Mihaela Spătari

Aliona Goţa 


Vladimir Hotineanu a declarat pentru PRO TV ca motivul care a stat la baza deciziei este evitarea alegerilor anticipate si ca ramane deocamdata in partid.

 

Hotineanu, impreuna cu Balan, au participat astazi alaturi de democrati, liberali si fostii comunisti, la consultarile cu seful statului.

 

PD a pus pe masa presedintelui o declaratie de constituire a noii majoritati parlamentare, care numara 56 de deputati. Dupa ce documentul a fost publicat pe retelele de socializare, internautii au remarcat ca numarul parlamentarilor PLDM este scris cu pixul, semn ca pana in ultimul moment nu s-a stiut cati sunt exact. S-a notat 8 deputati, cel de-al optulea fiind Nicolae Juravschi, din grupul Leanca. 

 

Marian LUPU, LIDER PD: ”Pana miercuri urmeaza sa propunem un candidat.”


Liderul PD nu a precizat daca este vorba de Vlad Plahotniuc, numele lui vehiculandu-se anterior. 


Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Maine o sa vedem, va fi clar, cati vor fi, 67, 61.”


Cert este ca seful statului este obligat sa desemneze la functia de premier persoana care are sustinerea a cel putin 51 de deputati, asa cum a decis recent Curtea Constitutionala. Nicolae Timofti nu a spus astazi daca asa va face.

Ulerior, presedintia a emis un comunicat in care se arata ca seful statului a cerut noii majoritati sa nu inainteze un candidat asupra caruia planeaza suspiciuni de coruptie. Grupul Leanca nu a participat la consultari si nici nu a semnat declaratia. Joi este ultima zi cand presedintele poate desemna un premier. Urmeaza 2 saptamani in care candidatul trebuie sa-si elaboreze programul si sa constituie cabinetul. Daca pana pe 29 ianuarie un nou guvern nu este format, seful statului dizolva parlamentul si anunta alegeri anticipate.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn