Google+

Daca saptamana viitoare s-ar organiza alegerile parlamentare, doar trei partide ar accede in Parlament. Vezi care sunt acestea si cum ar vota moldovenii. Sondaj - VIDEO

Daca saptamana viitoare s-ar organiza alegerile parlamentare, doar trei partide ar accede in Parlament. Vezi care sunt acestea si cum ar vota moldovenii. Sondaj - VIDEO
Embed:

Daca saptamana viitoare s-ar organiza alegerile parlamentare doar trei partide ar accede in Parlament -PSRM, PAS si PD. Arata datele unui sondaj realizat de Asociatia Demografilor si Sociologilor. Potrivit studiului Igor Dodon si Maia Sandu se bucura de cea mai mare incredere printre politicieni. Cei doi sunt urmati la o mare diferenta de premierul Pavel Filip.

 

Daca duminica viitoare, s-ar organiza alegerile parlamentare, pentru care  partid ati vota?

 PSRM – 35,3%

PAS – 16,9%

PD – 7,4 %

PPDA - 3,8%

PCRM – 1,6%

PN – 1,4%

PPEM  – 1,1%

Partidul Şor – 0,8% 

PL – 0,7%

PUN  – 0,5% 

Alt partid/Candidat independent – 0,5%

Nu ştiu, nu răspund – 22,4%

Nu aş vota – 7,6%

 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare in baza actualului sistem electoral si nu cel mixt, pentru Partidul Socialistilor ar vota circa 35 la suta dintre moldoveni, pentru Partidul Maiei Sandu si-ar da votul aproximativ 17 la suta, iar PD ar obtine 7,4 la suta din voturi. 

 

Nu ar trece pragul  PPDA, PCRM, Partidul Nostru, PPEM, Partidul Sor, PL si PUN. 22 la suta dintre respondenti sau fiecare a cincea persoana chestionata nu stie pe pentru cine ar vota, iar circa  8 la suta  nu ar participa la vot. Conform sondajului cei mai mai multi dintre moldoveni nu au incredere in niciun politician.

 

Care este personalitatea politica din Republica Moldova in care Dvs. aveti incredere?

 

 Igor Dodon – 25 %

Maia Sandu – 9,1%

Pavel Filip – 2.1% 

Vladimir Voronin – 1,8%

Vlad Plahotniuc – 1,7%

Zinaida Greceanîi – 1,6%

Andrei Năstase -1,3%

Renato Usatîi – 1,1%

Andrian Candu – 0,9%

Ilan Şor – 0,6%

Iurie Leancă – 0,6%

Traian Băsescu – 0,3%

Nu am încredere în nimeni – 24,6%

Nu ştiu, nu răspund – 28,1 %

 

De cea mai mare incredere  se bucura Igor Dodon, urmat la o mare diferenta de Maia Sandu. In premierul Pavel Filip au incredere 2,1 la suta dintre respondenti. De mai putina incredere se bucura liderul PCRM Vladimir Voronin, democratul Vlad Plahotniuc, socialista Zinaida Greceanii,  Andrei Nastase, Andrian Candu, dar si Renato Usatai.

 

Sondajul a fost realizat in perioada 2-18 ianuarie de Asociatia Demografilor si Sociologilor, pe un esantion de 1783 de persoane. Marja de eroare este de 2.4 la suta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn