"Mi s-a oferit posibilitatea sa aleg un portofoliu dintre doua ministere, dar am refuzat pentru ca nu am sprijinul aliantei. Nu cred ca se merita". Este dezvaluirea facuta de Maia Sandu in cadrul emisiunii "In PROfunzime" cu Lorena Bogza de la Pro TV.

Publicat:31.07.2015, 19:08

URMARESTE AICI EMISIUNEA INTEGRALA

Fosta candidata a PLDM-ului la functia de premier a marturisit ca i s-a propus functia de ministru in Guvernul Strelet, dar pe care a refuzat-o din mai multe motive. Mai mult, aceasta a putut sa aleaga chiar intre doua ministere.

"Nu pot sa imi asum responsabilitatea cand nu am in Banca Nationala a Moldovei un partener de incredere. Se merita riscul doar daca exista o conlucrare cu BNM", a declarat Maia Sandu.

"Daca vom aduce oameni care sa sparga sistemul: La BNM, la Procuratura Generala, la Consiliul Superior al Magistraturii, atunci vom reusi sa schimbam lucrurile. Este grav ca niciun judecator care a fost complice la spalarile de bani nu a fost bagat la puscarie. Este un semnal grav".

Ex-ministrul Educatiei spune ca va merge intr-o vacanta lunga, pentru a compensa cei 3 ani grei de munca. "Ma voi odihni. Eu nu sunt un om legat de politica. Depinde de oportunitati unde voi ajunge".

Aceasta a dezmintit spusele liderului PL Mihai Ghimpu, care a declarat ca Maia Sandu isi cauta de lucru in SUA inca din luna mai: "In mai am fost la Washington si mi-am ridicat un premiu de la Banca Mondiala. Asta a fost scopul vizitei mele."

Cu referinta la situatia economica actuala, Maia Sandu a relevat importanta semnarii unui acord cu FMI, spunand ca este primordiala viteza cu care se vor misca institutiile statului in acest sens: "Adunarile la buget nu sunt proaste, ele sunt aproape de plan. Problema e ca la planificarea bugetului au fost incluse sume externe destul de mari, pe care nu le putem compensa din sectorul intern".

URMARESTE AICI EMISIUNEA INTEGRALA

Vezi si: Maia Sandu, despre refuzul candidaturii sale la functia de premier: "Am fost realista si stiam ca sunt sanse putine pentru acceptarea conditiilor mele"