Igor Dodon a fost huiduit in aceasta seara la Padova, unde s-a intalnit cu moldovenii stabiliti in Italia. Unii i-au reprosat presedintelui ca ar lucra in cardasie cu Vlad Plahotniuc, iar altii l-au intrebat despre votul uninominal.

Publicat:07.03.2017, 20:05

"Sunteti cu Plahotniuc complice, nu sunteti opozantul lui Plahotniuc, sunteti un complice, nu sunteti presedintele meu si nu veti fi niciodata"

Igor DODON, PRESEDINTE RM: ”Special dansul a venit sa vorbeasca pentru ca diseara si maine sa fie la televiziunile unioniste”

Dodon a fost huiduit chiar de la inceputul intrevederii, imediat ce a fost salutat.

Stela STINGACI, AMBASADOR RM IN ITALIA: ”Bine ati venit, dle presedinte, in Italia”

"nuuuuu, nu bine a venit, nu e presedintele nostru"


A fost nevoie de interventia politiei italiene pentru a calma spiritele.

Seful statului a fost intrebat despre votul uninominal si a enuntat inclusiv avantaje ale noului sistem propus de Vlad Plahotniuc.

"alegerile parlamentare uninominale ce inseasmna ele?"

Igor DODON, PRESEDINTE RM: ”Ce a propus Plahotniuc? Alegi direct deputatul, plusul e ca il cunosti pe fiecare, dar minusul e ca cei care au bani pot cumpara.”

In discursul sau, presedintele a spus ca il leaga multe de orasul italian Padova.

Igor DODON, PRESEDINTE RM: ”Eu sunt din Sadova. Sadova, schimbi o litera, e Padova. Intr-o vreme era si microbuz Sadova-Padova”

Nici chiar la final, cand a vrut sa felicite doamnele in ajun de 8 martie, presedintele nu a fost sustinut de toti.

"Va felicit,am adus cate o felicitare, aha, sa ne stergem la..."

Igor Dodon a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca pleaca intr-o vizita privata in Italia. Anterior, acesta a fost pus in dificultate si la Moscova, atunci cand un student moldovean i-a spus lui Dodon ca vorbeste romaneste si ca a invatat in acelasi liceu in care invata copiii lpresedintelui.