Google+

Strelet sugereaza ca Shor a cedat controlul asupra aeroportului unor persoane de la PD. Ce a solicitat "echipa de soc a PD-ului" presedintelui Timofti

Vicepresedintele PLDM, Valeriu Strelet, a declarat in studioul emisiunii In PROfunzime ca exista zvonuri ca primarul de Orhei Ilan Shor nu mai are nicio treaba cu aeroportul, acesta aflandu-se deja sub controlul "unor persoane de la PD".

 

Valeriu Strelet: "Din cate se spune deja Ilan Shor nu mai are nicio treaba cu aeroportul, adica fiind una dintre conditiile de salvare a propriei piei. Se vorbeste destul de insistent ca deja a cedat in favoarea unor persoane de la PD controlul aeroportului".

 

Amintim ca presedintele consiliului de administratie al Avia Invest, compania care gestioneaza aeroportul, a fost ales in 2014 actualul primar de Orhei, Ilan Shor.

 

Fostul premier a vorbit si despre modul in care, spune el, reprezentantii Partidului Democrat au incercat sa il convinga pe seful statului sa inainteze candidatura democratului Vlad Plahotniuc la functia de prim-ministru: "A fost vizitat presedintele de catre echipa de soc a PD-ului, cu propunerea ca uite, asta este candidatul si insistau ca sa semneze decretul chiar in aceeasi zi. Erau gata sa il ia de la Condrita, sa vina la resedinta de stat de la Iorga si sa semneze decretul, ca chipurile voturi sunt, el va fi votat.

Presedintele m-a chemat in aceeasi zi, m-a intrebat daca e adevarat ca PLDM-ul va sustine candidatura lui Plahotniuc. I-am spus ca nu e adevarat, ca noi nici nu am ajuns la etapa ca negocierile in formatul noi, PD, PL si grupul Leanca sa convenim asupra unui candidat si nici macar asupra dreptului de a inainta acest candidat. Ulterior a anuntat ambasadorii, comunitatea internationala, a dat un comunicat".

 

Din "echipa de soc" a Partidului Democrat fac parte, potrivit lui Strelet, Marian Lupu, Dumitru Diacov, Andrian Candu si Vlad Plahotniuc.

 

Emisiunea In PROfunzime cu Lorena Bogza. Invitat: Valeriu Strelet - 08.02.2016


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn