Google+

Baietel agatat de trupul tatalui mort dupa bombardament, imagine puternica a razboiului din Yemen - VIDEO

Imagini cu un puternic impact emotional au fost surprinse dupa raidul aerian al coalitiei condusa de Arabia Saudita de duminica noapte, cand au fost ucise intre 20 si 40 de persoane aflate la o nunta, in Yemen.Un băieţel care nu are mai mult de 7-8 ani, în stare de şoc, a rămas agăţat de trupul tatălui ucis în bombardament. Copilul este vizibil şocat şi refuză să accepte că părintele lui este mort, scrie stirileprotv.ro.

 

Salvatorii sosiţi la faţa locului l-au surprins în câteva cadre. Copilul trage de trupul tatălui şi de camăşa repetând “nu, nu, nu”, în timp ce salvatorii încearcă să-l evacueze din zonă, relatează Russia Today.

 

Martorii incidentul cutremurător arfirmă că băiatul a refuzat să accepte că tatăl său era mort, spunând că doarme, că se va trezi în curând şi că vor pleca împreună acasă, departe de bombe.

 

Potrivit sursei citate, copilul ar fi stat lângă cadavrul tatălui toată noaptea, el fiind descoperit în cursul dimineţii de salvatori.

 

                                                                                                                     
Între 20 şi 40 de persoane care participau la o nuntă într-un sat din nordul Yemenului au fost ucise, în cursul nopţii de duminică spre luni, într-un atac aerian întreprins de coaliţia militară condusă de Arabia Saudită. Numărul victimelor diferă în funcţie de sursa căre relatează incidentul.

 

Şeful spitalului Al Jumhouri din Hajjah a declarat, prin telefon pentru Reuters, că au fost aduse 40 de cadavre, majoritatea ciopârţite, şi că 46 de persoane au fost rănite, printre care 30 de copii.

 

Localnici şi medici au declarat că 20 de participanţi la nuntă au fost ucişi şi cel puţin 30 răniţi.

 

Postul de televiziune Al-Masirah al rebelilor şiiţi houthi a anunţat pe contul său de Twitter că 33 de oameni au fost ucişi şi alţi 55 răniţi.

 

Coaliţia arabă susţinută de Occident luptă de trei ani împotriva rebelilor înarmaţi houthi, care controlează zona şi o mare parte din nordul Yemenului.

 

Coaliţia a lansat mii de lovituri aeriene într-o campanie de restabilire a guvernului recunoscut internaţional, însă bombe rătăcite au ucis sute de civili în spitale, şcoli şi pieţe.

 

Coaliţia afirmă că nu are ca ţintă civili şi a înfiinţat o comisie de anchetă privind atacuri care s-ar fi soldat cu victime în masă. Comisia a absolvit însă coaliţia de orice vină.

 

Războiul din Yemen a ucis mai mult de 10.000 de oameni, a obligat peste 2 milioane să se refugieze şi a adus ţara în pragul foametei, potrivit Naţiunilor Unite.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn