Google+

Afacere cu... solzi la Ocnita. Un tata si fiul sau detin unica pastravarie din Moldova, unde cresc peste de munte in conditii speciale: "Icrele sunt aduse din Polonia, iar hrana pentru pesti - din Europa" - VIDEO

Afacere cu... solzi la Ocnita. Un tata si fiul sau detin unica pastravarie din Moldova, unde cresc peste de munte in conditii speciale: "Icrele sunt aduse din Polonia, iar hrana pentru pesti - din Europa" - VIDEO
Embed:

Un tata si un fiu din Ocnita si-au deschis o afacere cu solzi. Antreprenorii detin unica pastravarie de la noi din tara, unde cresc peste de munte in conditii speciale. Pastravii primesc hrana ecologica din Europa, iar livrarea se face saptamanal la domiciliu. Desi produsul lor se bate cu cel de import, afaceristii spun ca nu se tem de concurenta.

 

Pastravaria din Naslavcea se intinde pe o suprafata de jumatate de hectar unde sunt  sase bazine si o statie proprie de incubatie.

Icrele sunt aduse tocmai din Polonia. In doi ani de cand s-a lansat pe piata, Dumitru Barladeanu a crescut peste 40 de tone de peste. Jurist de profesie, el spune ca totul a inceput ca o joaca, insa a avut noroc de tatal sau, care este un agricultor de exceptie.

 

Gheorghe BIRALADEANU, OM DE AFACERI: “Am incercat sa aducem cativa pestisori pentru proba si am incercat si am vazut ca se primeste si asa s-a pornit ideea de dezvoltare mai departe.” 

 

Familia Barladeanu a aratat ca nu doar in raurile de munte, dar si in Moldova poate creste pestele de munte, daca exista dorinta. In cele sase bazine, antreprenorii au creat conditii, identice cu cele din rauri, iar hrana este adusa din Europa. Cresterea este impartita in doua etape. Cand ajunge la greutatea de 20 de rame, puietul de peste este  mutat in bazinele industriale unde este crescut pana la 350 de grame.

 

Dumitru BARLADEANU, OM DE AFACERI: “Asiguram circuitul apei ridicat, ceea ce permite intretinerea temperaturei constante.”

 

Investitia in crescatorie se ridica la sute de mii de euro, bani pe care din lipsa de clienti, inca nu i-au recuperat. Consumatorii nu ar avea incredere in produsul lor, asa ca 80 la suta din clienti sunt cunoscuti, prieteni si rude.

 

Dumitru BARLADEANU, OM DE AFACERI: “Banii sunt personali in proiectul respectiv, dar si sunt surse de creditare.“

 

Pastravul de la Ocnita este livrat in magazine si la domiciliul clientilor in forma proaspata. Antreprenorii vor sa construiasca in jurul crescatoriei o zona de turism rural pentru a atrage mai multi clienti.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn