Google+

Bucati de lemn putred si cateva piese - asta a ramas din tabla de sah de 4 metri din parcul Eroilor din sectorul Riscani - VIDEO

Bucati de lemn putred si cateva piese - asta a ramas din tabla de sah de 4 metri din parcul Eroilor din sectorul Riscani - VIDEO
Embed:

Bucati din lemn putred si piese distruse. Asta s-a ales din cateva table de sah instalate in capitala. Astazi angajatii de la Spatii Verzi au strans ce a mai ramas din figurine si urmeaza sa repare tablele de sah. Abia in primavara acestea ar putea reveni in parcuri.


Bucati de lemn putred si cateva piese - asta a ramas din tabla de sah de 4 metri din parcul Eroilor din sectorul Riscani. Totul a fost distrus.

 

”Mai mult maturii, copii sunt educati tot de maturi”.”Copii care  se joaca si arunca piesele si mamele se uita.””Copii le distrug, cu piciorul cu trag”.

 

Din 32 piese 10 au fost distruse. Oamenii spun ca ultima oara ar fi vazut figurinele  de sah la inceputul verii. In preajma exista doua camere de supraveghere insa nu se stie daca acestea functioneaza, iar una este acoperita de o umbrela a comercianilor din apropiere.

 

”Din partea cealalta este filmata”.

 

Galina LEAHU, SEF ADJUNCT I.M. SPATII VERZI ”Unghiul de  vizibilitate ar trebui sa fie asa fixat ca sa fixeze zona”.

 

Avariata si fara figurine este si tabla de sah din fata liceului nr.2 din sectorul Ciocana care a fost inaugurata acum trei ani. Aici camerele de supraveghere lipsesc.


”Asa o frumusete rara aici. Vandalii distrug. De unde suntem asa barbari nustiu. Vadalism este in sufletele noastre”.

 

ELEVI: ”Am vrea sa fie instalata o alta tabla de  sah”.”Era interesant ne jucam. Elevii din clasele mai mari le rupeau”.

 

Potrivit celor de la Spatii Verzi tablele de sah urmeaza sa fie reparate, iar in primavara vor fi reinstalate.

 

Galina LEAHU, SEF ADJUNCT I.M. SPATII VERZI ”Din pacate o parte din piese au fost deteriorate atit de timp cit si de cetatenii care joaca sah. Joaca atit de activ incit piesele sunt distruse. Noi le-am colectat si le-am dus la baza de producere pentru a fi reparate”. 

 

Acum 3 ani in Chisinau au fost instalate 5 table de sah. Doar trei dintre ele au ramas intregi. Este vorba de cele din scuarul Catedralei, din parcul Valea Morilor si Valea Trandafirilor. Intreg proiectul a costat bugetul municipal 300 de mii de lei. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn