Google+

( P) Dupa mai multi ani de cand se afla intr-o stare deprimanta, lacul din orasul Orhei va fi reamenajat in folosul cetatenilor, la indicatiile primarului Ilan Sor - VIDEO

( P) Dupa mai multi ani de cand se afla intr-o stare deprimanta, lacul din orasul Orhei va fi reamenajat in folosul cetatenilor, la indicatiile primarului Ilan Sor - VIDEO
Embed:

De mai mult de 70 de ani lacul din oraşul Orhei se afla intr-o stare deprimanta. Timp de mai mulţi ani fosta administratie a orasului a uitat ca si-a asumat niste obligatii in fata cetatenilor. Anul acesta insa actualul primar de Orhei Ilan SOR a dat ordin ca lacul sa fie reamenajat in folosul cetatenilor, iar lucrarile au si inceput deja.

 

Pavel VEREJANU, preşedintele fracţiunii din consiliul municipal Orhei: "Primarul de Orhei nu încetează să uimească orăşenii, cu priectele sale de mare importanţă şi mare valoare pentru oraşul Orhei, ne aflăm în preajma lacului din Orhei unde se petrec lucrări de mare importanţă, se face reparaţia digului capitală, avem şi două plaje deja. Zona de agrement care după 1 iulie va fi finasat iazul, va include în sine două terenuri de joacă, unul de volei şi unul de fotbal, un teren de joacă pentru copii pe plaja cea mare, v-a fi chiar şi o zonă de agrement de odihnă cu bănci pe acest dig care este cu pavaj."

 

Lucrările de reconstrucţie au început cu 10 zile în urmă, lucrându-se cu peste 50 de muncitori în ture sitematice. Se lucrează zi şi noapte ca lucrarile să se finalizeze in termenii  anunţati de primarul de Orhei, adică 1 iulie. La reamenajarea şi reconstrucţia proiectului sunt utilizate materiale de construcţii de cea mai înaltă calitate, peste 900 de tone de nisip alb, peste 6 mii de metri pătraţi de pavaj şi piatră decorativă, peste 10 tone de metal, care este folosit la consolidarea şi repararea componentelor hidraulice.

 

Cei mai încântaţi de renovarea lacului sunt locuitorii oraşului. 

 

 "Lucrul merge, znacit eu sunt mulţumită, şi nu numai eu."

 

 "Dacă s-au apucat de lucru, cred vor face ceva, ca să fie bine şi pentru noi şi pentru tot oraşul, căci în oraş numi acest lac îl avem."

 

"Iazul nostru este cam nu în stare bună, dar când v-a fi renovat v-a fi cred că mai bine!"

 

Se face mai frumos şi mai curat decât era înainte."

 

"O să vină tot Orheiul, de exemplu, eu aşa cred!"

 

Este de menţionat faptul că, reconstrucţia şi amenajarea lacului Orhei face parte din programul de acţiuni privind dezvoltarea infrastructurii a oraşului, promovat de Primarul Ilan ŞOR.

 

*Acest articol este un produs comercial.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn