Gradinita din satul Mateuti, Rezina, construita inca acum aproape 50 de ani, a fost renovata pentru prima data. Parintii sunt incantati sa vada noile conditii, iar angajatii multumiti ca au un loc de munca decent. 2 milioane si 700 de mii de lei au fost cheltuiti pentru reparatii, iar cei mai multi bani au fost oferiti de Guvernul Romaniei.

Publicat:08.08.2018, 16:47

Imbracati in haine nationale, picii din satul Mateuti i-au intampinat pe oaspeti cu muzica si dansuri. Reparatia institutiei este o sarbatoare pentru toti, spun parintii, multumiti ca de acum incolo isi vor aduce odraslele intr-o gradinita noua. 

"Pana acum nu doreau sa mearga la gradinita.„ 

"Era un dezastru.„ 

Oamenii povestesc ca inainte de reparatie institutia arata groaznic. 

"Nu erau conditii.“ 

 Acum gradinita are un acoperis noi, usile si geamurile au fost schimbate si au fost instalate sisteme de incalzire si ventilatie. Totodata, a fost adus mobilier.  Si angajatii sunt incantati. Acum, locul de munca arata altfel si dorinta de a veni la lucru este mai mare. 

"Sunt alte conditii."

 Angela URSACHI, PRIMAR SATUL MATEUTI: "Ceea ce era anterior aici, era cu greu numit gradinita.

Doua milioane si jumatate de lei au fost oferiti de catre guvernul Romaniei pentru renovarea cladirii. Oamenii din Mateuti au au mai adunat peste 30 de mii, iar primaria a acordat inca peste 150 de mii de lei.

Acum, gradinita din satul Mateuti este frecventata de peste 70 de copii. Guvernul Romaniei a acordat 26 de milioane de euro, din care au fost reparate peste 900 de gradinite.