Google+

Mai multi localnici din satul Marcauti, Dubasari se plang ca ar putea ramane fara locuinte. In urma unor alunecari de teren, o casa deja a luat-o la vale iar proprietarii au fost evacuati. Ce spune primarul - VIDEO

Mai multi localnici din satul Marcauti, Dubasari se plang ca ar putea ramane fara locuinte. In urma unor alunecari de teren, o casa deja a luat-o la vale iar proprietarii au fost evacuati. Ce spune primarul - VIDEO
Embed:

Mai multi localnici din satul Marcauti, Dubasari se plang ca ar putea ramane fara locuinte. In urma unor alunecari de teren, o casa deja a luat-o la vale iar proprietarii-evacuati. De vina ar fi ploile si ninsorile abundente, sustin salvatorii. Pentru ca locuintele se afla chiar pe marginea Nistrului, primarul din localitate spune ca nu se poate face nimic pentru a opri surparea pamantului.

 

Pe Valeriu Guzun l-am gasit astazi in timp ce isi scotea din casa ultimele lucruri. A dus la rude mobilierul, hainele si tot ce avea in locuinta. Calvarul a inceput sambata, povesteste barbatul, cand pe pereti au aparut primele fisuri.

 

Suada KARKOUKI, REPORTER PROTV: "Aceasta casa arata asa de parca pe aici ar fi trecut o furtuna. In fiecare camera, au aparut fisuri mari, iar oamenii spun ca locuinta nu mai poate fi reparata."

 

 Situatia se agraveaza zilnic. Primele fisuri se fac tot mai mari si, intre timp, apar altele noi. Casa este distrusa, se plange proprietarul. 

Valeriu GUZUN: Noi am masurat.„

 

 Fisurile se intind pe zeci de metri si au ajuns si la vecini, sustine primarul. Oamenii care locuiesc chiar pe malul Nistrului sunt disperati. Primarul a convocat o sedinta de urgenta, iar specialistii de la Inspectoratul pentru situatii de urgenta i-au spus ca deocamdata nu pot face nimic.

 

Alexei LEAHU, PRIMAR SATUL MARCAUTI:  „Pamantul este plin de apa.„

 

 Intre timp, oamenii au inceput sa pompeze apa din fantani. Autoritatile locale spun ca problema va fi discutata in urmatoarele zile in cadrul consiliului raional, pentru a stabili daca proprietarul casei distruse va fi primi despagubiri. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn