Google+

Noapte alba la Cetatea Sorocii. Dansurile de epoca, spectacolele si personajele istorice au dus vizitatorii intr-o calatorie in timp - VIDEO

Noapte alba la Cetatea Sorocii. Dansurile de epoca, spectacolele si personajele istorice au dus vizitatorii intr-o calatorie in timp - VIDEO
Embed:

A fost o noapte alba la Cetatea Sorocii, unde a avut loc Noaptea Muzeelor. Dansurile de epoca, spectacolele si personajele istorice au dus vizitatorii intr-o calatorie in timp. Prezent la eveniment a fost chiar si Stefan cel Mare, care a avut un mesaj pentru Moldova.


Cine a fost noaptea trecuta la Cetatea Sorocii a avut parte de o aventura istorica. A ascultat melodii clasice, a vazut cum se dansa in epoca medievala si chiar l-a putut asculta pe Stefan cel Mare, cel care in secolul 15 a construit cetatea din lemn. 

 

“Moldova nu e a mea, nu este a noastra...”

 

Dupa dansurile de epoca, artistii au venit in fata vizitatorilor cu un dans popular.

 

Frumos iluminata si recent renovata, cetatea Sorocii parca a prins viata, iar oamenii spun ca astfel de evenimente trebuie organizate mai des.  

“Astazi sunt in rol de aparator al cetatii..”VOX“Ne simtit foarte bine, un eveniment placut...”

 

"Cetatea prinde viata...”

 

Noaptea Muzeelor la Cetatea Sorocii se afla la a 3-a editie, iar scenariul a fost pregatit de doi tineri de la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca.

 

Gricorie BUCATARU, SEF SECTIA CULTURA SI TURISM, SOROCA “Vizitatorii vor putea sa se delecteze cu toate perioadele din istorie..cu toti eorii si stramosii.”

 

Evenimentul a durat pana noaptea tarziu. La Chisinau, Noaptea Muzeelor va avea loc pe 20 mai. Intrarea va fi libera.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn