Google+

O femeie de afaceri din Comrat isi invita clientii in… butoi. Acolo, acestia fac baie de aburi cu plante medicinale aduse din Altai: "Intr-o singura sesiune se ard 900 de calorii" - VIDEO

O femeie de afaceri din Comrat isi invita clientii in… butoi. Acolo, acestia fac baie de aburi cu plante medicinale aduse din Altai: "Intr-o singura sesiune se ard 900 de calorii" - VIDEO
Embed:

O femeie de afaceri din Comrat isi invita clientii in… butoi. Acolo, acestia fac baie de aburi cu plante medicinale aduse din Altai. Este o traditie adusa la sudul Moldovei din Siberia de catre Elizaveta Arnaut care, pana nu demult era casnica, iar acum si-a pus pe picioare prima sa afacere. In butoiul ei au intrat si bani europeni.

 

Fitosauna a fost deschisa abia de o saptamana, dar deja mai multi locuitori din Comrat isi asteapta randul la butoiul de cedru. Lidia Ostas a venit astazi pentru prima data sa incerce efectele acestei proceduri. 

 

Lidia OSTAS:Nu ma frige, dar simt cum aburii vin de jos si acopera tot corpul, acum e procesul de  transpiratie.” 

 

Daniela FOCSA, REPORTER PRO TV: Cand pacientul soseste aici butoiul este deja inferbantat iar in generatorul de aburi   sunt pregatite toate plantele medicinale. Asa ca persoana se aseaza confortabil in butoi se inchide usa, si timp de 15 de min, acesta profita de baia de aburi si de efectul plantelor medicinale.” 

 

 Clientii, evident, intra in butoi, imbracati doar in costum de baie. Si daca intr-o sauna obisnuita nu toti pot sa reziste, intrucat cei cu probleme de sanatate pot fi afectati, aici capul ramane la rece, la propriu. Diferenta o fac si plantele medicinale.

 

Arnaut ELIZAVETA, PROPRIETARA SALONULUI:Chiar dupa o singura procedura, persoana simte imbunatatiri, structura pielii se schimba, poate slabi, tensiunea se regleaza,  intr-o singura sesiune se ard 900 de calorii, se poate de comparat cu zece kilometri alergati.”  

 

 Lidia OSTAS, CLIENTA:Prin piele au intrat toate substantele ierburilor in organism, dupa procedura aceasta, pielea se face mai tanara ca la copii.”

 

 Dupa fitosauna, pe pacienti ii asteapta un masaj relaxant cu uleiuri mirositoare.

 

Sofia TERZI, MASEUZA: “Prin porii curatati patrund uleiurile in organism, pielea devine mai elastica si mai ferma, se imbunatateste circulatia sagvina.”

 

 Dupa toate procedurile, clientii sunt serviti cu ceai… tot din plante medicinale.  

 

“Parca m-am nascut din nou, simt o relaxare colosala, energie. Si eu am ales plante care intaresc imunitatea.”

 

Proprietara salonului, spune ca ideea de a deschide o fitosauna I-a venit dupa ce a vizitat o statiune balneara din muntii Carpati. Cucerita de procedura de care a avut parte, a decis sa aduca un butoi similar si in orasul sau.  

 

Arnaut ELIZAVETA, PROPRIETARA SALONULUI:Noi ne-am gandit deja la o procedura complexa care dureaza 40 de minute. Acum in fiecare zi avem clienti, noi recomandam un curs de 5, 7 zile cu o pauza de o zi doua.”  

 

Inainte de a-si cladi o mica afacere in jurul butoiului de cedru, Elizaveta Arnaut, era casnica. Visul ei a inceput sa prinda contur dupa ce a fost ghidata pas cu pas cum isi poate deschide o afacere prin intermediul proiectului european “Sustinerea agriculturii si dezvoltarii rurale in Gauzia si Taraclia” implemenat de PNUD.

 

Pentru ca ideea s-a dovedit a fi una inovatoare, aceasta a primit un grant de 3 mii de euro, alti 3 mii de euro I-a scos din buzunar. Iar ca sa-si dezvolte afacerea, femeia spune ca are de gand sa cumpere mai multe butoaie ca nu cumva doritorii sa stea la coada


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn