Google+

Pe frig si ninsoare rusii din Republica Moldova au stat la coada minute in sir, la sectiile de votare, ca sa-si aleaga presedintele: "El va fi invingator" - VIDEO

Pe frig si ninsoare rusii din Republica Moldova au stat la coada minute in sir, la sectiile de votare, ca sa-si aleaga presedintele: "El va fi invingator" - VIDEO
Embed:

Pe frig si ninsoare rusii din Chisinau au stat astazi la coada la Centrul de Stiinta si Cultura Rusa ca sa-si aleaga presedintele. In mare parte l-au votat pe Vladimir Putin, insa au fost si dintre cei care-si doresc o schimbare. In Moldova au fost deschise 27 de sectii de votare, dintre care 24 in stanga Nistrului.

 

Inca de la primele ore ale diminetii rusii au facut coada la Centrul de Stiinta si Cultura Rusa de pe strada Mihai Eminescu din capitala.

 

Aproape toata lumea ne-a spus ca a votat pentru Vladimir Putin.

 

“Desigur pentru el, Putin. De cate ori deja votati pentru el? - Deja a treia ora.”

 

“Putin? Ce astepati de la el? - Tot binele in viata asta. El va fi invingator.”

 

“Eu sunt rusoaica si ma mandresc cu asta si le-am spus pe toate.-Ce asteptari aveti? - Totul deja s-a intamplat. Nu mai avem nevoie sa asteptam, iata si la voi de ar fi asa.”  

 

“Tot randul e pentru Putin. Presedintele e unul si fara comentarii.”

 

Desi mai putini la numar au fost si dintre cei care isi doresc ca in fruntea Rusiei sa vina si alti oameni si sa aduca schimbarea. 

 

 “Vreau sa cred ca nu doar Rusia Unita, poate vor acumula si partidele de opozitie voturi. In sfera sociala sa fie unele schimbari.”

 

“Acolo toti sunt batrani numai una tanara. Sobciac, poate pentru ea sa votam dar este femeie. Pentru cine veti vota? - Impotriva la toti.”  

 

 “Pentru Grudinin. In Rusia puterea ar trebui sa se schimbe nu prin presedinte ci sistemul de conducere.” 

 

Acest rus spune ca a venit in Moldova in ospetie, iar astazi nu putea sa lipseasca de la vot.

 

“Votam pentru o viata buna, pentru libertatea care o avem datorita unei persoane. Pentru el si votam. Nu se va schimba nimic la noi si asa e totul bine. Moldova haideti la noi.”

 

Daniela  FOCSA, REPORTER PROTV: Pana la ora 14, doua mii de rusi deja au votat, aici la Centrul de cultura si stiina, iar zeci de alegatori stau la coada. Nici ninsoarea si nici frigul spun ca nu-i impiedica sa-si faca datoria si sa-si aleaga pesedintele. Sunt nemultumiti insa ca la Chisinau a fost deschisa doar o sectie de votare. “

 

“Vrem sa votam. Multe sa fac in Rusia si se schimba, va fi si mai bine ”

 

“Cat va fi nevoie atat vom sta.”

 

“Picioarele mi-au inghetat. De cat timp  stati ? - Jumatate de ora. Asta este singura sectie pentru atatia oameni.”  

 

Mihail DAVIDOV, PRESEDINTELE BIROULUI ELECTORAL: Suntem multi speram ca vor trece mai repede. La 12:00 au votat in jur de 1060 de oameni. Pe teritoriul tarii noastre sunt deschise 27 de sectii de vot inclusiv in Chisinau, Balti si Comrat.”  

 

Cele mai multe sectii de votare, 24 la numar, au fost deschise in stanga Nistrului, unde ar locui in jur de 200 de mii de rusi. Si acolo s-au format cozi. Printre alegatori a fost si liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoseliskii, care a numit scurtinul prezidential drept un referendum pentru locuitorii regiunii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn