Google+

Roi de meteoriti. La noaptea vom putea admira cea mai mare ploaie de stele din acest an. Fizician: "Torentul reprezinta un tub in spatiu" - VIDEO

Roi de meteoriti. La noaptea vom putea admira cea mai mare ploaie de stele din acest an. Fizician: "Torentul reprezinta un tub in spatiu" - VIDEO
Embed:

Spectacol pe cer. La noaptea vom putea admira cea mai mare ploaie de stele din acest an. Meteorii vor putea fi observati cu ochiul liber din zone situate departe de oras, mai cu seama dupa miezul noptii, atunci cand fenomenul atinge momentul de maxima intensitate.


Fenomenul de stea cazatoare este arhicunoscut. Dara luminoasa de pe cer este lasata de particule minuscule, care aprinde aerul cand intra in atmosfera Pamantului. 

 

Serghei LUCA, FIZICIAN “Torentul reprezinta un tub in spatiu, enorm cu diametrul de mii si sute  de km si prin transul trece pamantul si il intretaie. Si cand acest corpuri minuscule cad in atmosfera pamantului ele se infierbanta foarte tare. Si cand ele intra in atmosfera ele se incalzesc foarte tare si ard.”

 

Fenomenul Perseidelor, roi de meteoriti pe care Pamantul il traverseaza in fiecare vara  se manifesta intre 17 iulie si 24 august. Momentul de maxima vizibilitate va fi in aceasta noapte. 

 

Serghei LUCA, FIZICIAN “In oras e foarte greu de observat, e bine la sat unde nu sunt luminile aprinse sau in camp.”

 

In conditii ideale se pot observa peste 100 de stele cazatoare pe ora. Nu e nevoie de vreun obiect astronomic. E destul sa urmarim bolta cereasca. Se spune ca firele minuscule  de praf, care la intrarea in atmosfera provoaca ploaia de stele, poarta noroc celui care le vede, si ca fiecare scanteiere de pe cer ii va implini o dorinta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn