Google+

S-au intors GRAURII din tarile calde. Zeci de pasari "galagioase" au fost surprinse astazi intr-o suburbie a capitalei - VIDEO

S-au intors GRAURII din tarile calde. Zeci de pasari "galagioase" au fost surprinse astazi intr-o suburbie a capitalei - VIDEO
Embed:

Primavara a venit si pentru... grauri. Pasarile s-ar fi reintors in tara mai devreme ca de obicei din cauza temperaturilor calde. Astfel, zeci de pasari au fost surprinse in timp ce se perindau dintr-un pom in altul in orasul Truseni.

 

Imaginile au fost surprinse de catre un vizitatir al site-ul protv.md.

 

De regula, graurii se intorc din tarile calde la sfarsitul lunii martie, atunci cand temperaturile depasesc in medie 16 grade Celsius.

 

Cel mai probabil, pasarile ar fi migrat mai devreme din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioda.

 

Toamna tarziu, prin octombrie, cand temperatura aerului scade la limita inghetului, graurii migreaza spre zone mai calde, in special spre regiunile mediteraneene.

 

Graurii reusesc sa suporte cateva zile temperaturi la pragul de inghet sau usor negative, dar gerul prelungit si zapada abundenta le sunt fatale in cele mai multe cazuri.

 

Graurul este o pasare migratoare cu cioc ascutit si un penaj negru-verzui, impetritat cu alb.Graurii isi instaleaza cuibul in scorburi, pe langa case, in crapaturile zidurilor sau sub capriori, iar aceasta consta intr-o aglomerare dezordinata de paie, iarba si pene moi. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn