Google+

S-au mobilizat ca sa-si faca satul frumos. Satenii din Chiscareni au construit un parc cu banci, felinare, pavaj curat, teren de joaca, camere de supraveghere si wi-fi - VIDEO

S-au mobilizat ca sa-si faca satul frumos. Satenii din Chiscareni au construit un parc cu banci, felinare, pavaj curat, teren de joaca, camere de supraveghere si wi-fi - VIDEO
Embed:

Au pus mana de la mana ca sa-si faca satul mai frumos. Satenii din Chiscareni, Sangerei s-au mobilizat ca sa construiaca in centrul localitatii un parc unde ti-e mai mare dragul sa te plimbi. Cei care nu prea au avut ce scoate din buzunare au pus mana pe harlete sau ciocane. Iar PNUD i-a sustinut cu bani europeni. Asa ca, acum, la Chiscareni poti admira un parc cu pavaj curat, cu teren de joaca bine dotat, cu felinare, cu camere de supraveghere si, in curand, cu wi-fi.

 

E mare bucuria copiilor din Chiscareni care nu se mai pot dezlipi de toboganele si leaganele proaspat instalate aici. 

 

Terenul lor de joaca e in mijlocul unui parc de toata frumusetea care a aparut peste vara pe o suprafata de doua hectare ce arata destul de trist. 

 

Acum aici sunt banci frumoase, pavaj curat, o multime de felinare, iar totul e supravegheat de camere. 

 

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: “In fiecare zi, dupa lectii este mare aglomeratie la acest leagan. Copiii vin aici cu drag. Le place si spun ca pana acum un loc mai frumos ca acesta nu a fost in satul lor.”

 

Si in timp ce picii isi savurau momentele de libertate, mai multi sateni munceau cu sarguinta. Oamenii se apucasera sa construiasca niste porti demne de un astfel de parc.

 

Printre muncitorii angajati sunt si cativa dintre pompierii satului, veniti aici dupa ce abia si-au lasat uniformele. 

 

Dar si mai multi locatari care si-au facut timp ca sa se alature. 

 

De altfel satenii s-au mobilizat cum nu se poate mai frumos pentru ca sa-si faca mai satul aratos.  

 

Oamenii au fost incurajati de proiectul Migratie si Dezvoltare Locala, implementat de PNUD. 20 de mii de dolari au venit din bani elvetieni, iar bastinasii, mai ales migrantii de la Chiscareni au sarit cu donatii. 

 

Asa ca toata lumea este asteptata aici la sarbatori, mai ales ca si scena a fost reconstruita si arata ca noua. Tot pavajul din parc a fost cumparat de la Vasile Moraru, tanarul care a ramas inca de la 18 ani fara ambele maini si care a reusit sa-si deschida de curand o minifabrica in sat. 

 

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: “Pentru ca totul sa arate asa, oamenii au facut cine si la ce s-a priceput mai bine. Aceste banci au fost confectionate si instalate de niste mesteri din sat. Pavajul care duce spre pavilion a fost montat de un profesor pensionar, iar leaganul a fost construit de pompieri.”

 

Planurile nu se opresc aici. In parc urmeaza sa fie saditi mai multi copaci, dar si flori. Iar in cateva zile si reteaua wi-fi va functiona.

 

"Noi iubim Chiscareniul!"


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn