S-au nascut la diferenta de doar cateva ore si nu s-au mai despartit nici pentru o zi. Vorbim despre 2 surori gemene, care au ajuns la varsta de 80 de ani. Copiii si nepotii au dat o sarbatoare pe cinste, cu mese doldora de mancare. Octagenarele au primit brate de flori, au ciocnit cate un pahar cu vin, precizand ca este pentru prima data, cand au parte de o asemenea zi de nastere.

Publicat:25.11.2017, 19:34

Surorile gemene Ana si Maria din Recea, Straseni au fost inconjurate de multa lume. Vinul a curs garla, iar muzica a rasunat in tot satul. Imbracate la fel, timide si tacute, octagenarele au urmarit cu ochii in lacrimi tot spectacolul. 
 

“- V-ati asteptat la o asemenea surpriza?- Nu chiar. - Nicio petrecere nu a fost asa frumoasa. ” 

 Ajunse la 80 de ani, femeile spun ca au impartit in jumatate tot ce-au avut, clipele frumoase, dar si necazurile, mai ales ca au avut parte de aceeasi soarta. Ambele au cate 5 copii si au nascut in aceiasi ani.  

“Si suntem la aceeasi varsta. Fiecare s-a nascut practic in acelasi an. Parca era programat.“

Maria s-a nascut prima, iar Ana peste cateva ore, dupa miezul noptii, asa ca cea din urma este omagiat pe 22 noiembrie. Chiar si asa, femeile recunosc ca intotdeauna au sarbatorit impreuna ziua de nastere si nu asa de pompos ca astazi. 

“Eram copii necajiti, cu munca, cu de toate. A fost oameni saraci. Asa era vremea pe atunci. Unde era mai bine, unde mai putin, unde mai nimic. “

Copiii lor au depanat amintiri.

“Tata spunea sa venim acasa, ca dupa 12 nu mai intra nimeni in cas. Mai intarziam, ca ne placea sa ne distram. Cand veneam ne scotea afara. Unde a-ti fost pana acum, acolo duceti-va.“

“Fratele meu nu invata la matematica bine. Profesorul permanent o vedea pe sora mamei si o certa pe ea. Matusa Maria o suna pe mama si ii spunea ca s-a saturat deja.“

“- Sunt nora.  - A-ti avut parte de 2 soacre.- Da, asa si a fost. In prima zi m-a primit soacra Ana si in a doua soacra Maria.  

Multi au venit din strainatate, ca sa fie prezenti la sarbatoare. Unul dintre nepoti si-a adus intreaga familie. 

“Toata ziua mancam si bem vin foarte bun. Este o petrecere vesela cu dansuri minunate.“

“Pasteam bobocii. Imi petreceam vacanta la tara. As vrea sa intorc inapoi timpul.” 

Si cum paharele erau mereu pline, iar bucatele nu se mai terminau de pe mese, petrecaretii au rostit intruna mesaje de felicitare.

Au ajuns la aceasta varsta, pentru ca au muncit in toti acesti ani, au povestit gemenele.

“Am fost intotdeauna pe deal. Am muncit. Multumim ca am ajuns la asa varsta.“ 

Octagenarele nu au uitat sa se felicite una pe alta si sa-si daruie cate o imbratisare, asa cum au facut toata viata.