Sa fie sincer, harnic si cu demnitate. Un astfel de primar isi doresc locuitorii capitalei. Pentru ca probleme sunt multe, oamenii spera ca viitorul edil va tine cont de acestea si va schimba lucrurile. Asteptarile sunt mari, insa sperantele destul de mici, recunosc unii.

Publicat:19.05.2018, 11:40

„ Nu vreau sa fie cum a fost anii trecuti. Pana o sa mor, vreau sa vad si eu bine. „

Matusa Maria vine in fiecare zi de la Truseni la Piata Centrala cu cateva kilograme de cirese, pe care le culege din curtea casei sale. Spune ca este nevoita sa vina aici ca sa mai castige un ban. 

„ Vin cu cate o caldarusa, ca trebuie sa-mi cumpar ulei. „

Din putinul pe care il are, ne-a dat si noua cateva cirese, pentru ca spune ca asa este omeneste. Spera ca la fel va proceda si noul primar, care trebuie sa fie cu suflet mare, sustine femeia, si va mai reduce din poverile oamenilor. 

Alegerile din capitala au devenit principalul subiect de discutii la piata. Oamenii spun ca isi doresc un gospodar in fruntea capitalei. 

„ Sa inchida hotii. „ 

„ Toti pleaca peste hotare. „

Migratia este problema care ii doare cel mai mult pe moldoveni. Tinerii pleaca in strainatate pentru lefuri mai mari si un viitor mai luminos. Asa ca, specialisti tineri nu prea gasesti mai ales in institutiile publice, spitale, gradinite ori scoli. 

Iulia BAERLE, PROFESOARA DE CHIMIE, LICEUL TEORETIC „PRINCIPESA NATALIA DADIANI”: „ Tinerii vin, dar daca vin nu se prea se retin. Autoritatile locale au cam uitat de scoala si isi amintesc de ea doar inainte de alegeri. „

Iar profesorii spun ca spera ca fotoliul de primar sa fie ocupat de o persoana inteligenta, cu demnitate, care sa sustina sistemul de educatie. 

PROFESOARA DE CHIMIE, LICEUL TEORETIC „PRINCIPESA NATALIA DADIANI”: „ Vrem cabinete dotate. Sa stim ca nu ploua, nu bate vantul. Sa stim ca copilul nu vine flamand la ore. „ 

Asteptari mari au si elevii si studentii. Marius Rusu, de exemplu, abia a atins majoratul si pentru prima data va participa la alegeri.

Tinerii recunosc ca vor siguranta pentru ziua de maine, dar si o capitala frumoasa, cu arhitectura si infrastructura pe masura.   

Unii au venit cu cateva propuneri pentru viitorul primar. 

Iar altii au recunoscut ca asteptarile sunt mari, dar nu la fel este si increderea ca toate vor fi realizate. 

Indiferent de statutul social ori meserie, toti cetatenii isi doresc, intr-un final, acelasi lucru - o viata mai buna.