Google+

Surpriza traita de familia din Tipova, care a ramas pe drumuri dupa ce i-a ars casa. Un camion incarcat cu haine, produse alimentare si electrocasnice a ajuns la ei: "Sunt oameni cu suflet mare" - VIDEO

Surpriza traita de familia din Tipova, care a ramas pe drumuri dupa ce i-a ars casa. Un camion incarcat cu haine, produse alimentare si electrocasnice a ajuns la ei: "Sunt oameni cu suflet mare" - VIDEO
Embed:

Dar din dar se face rai. Zeci de oameni s-au mobilizat pentru a ajuta familia din Tipova, care a ramas pe drumuri cu 4 copii dupa ce un incendiu violent i-a mistuit casa. Astazi oamenii au facut coada la poarta rudelor, care au acceptata sa-si adapostasca. De la Chisinau a ajuns un camion cu produse alimentare, haine si alte bunuri.

 

De cand au aflat de tragedia prin care a trecut familia Saharneanu, oamenii vin si le aduc din putinul care il au. 

 

Valentina SAHARNEANU: “Lumea este foarte buna. Ne-a mai adus si citiva bani si imbracaminte,produse alimentare ne-a adus lumea. Le multumim din suflet. Sunt oameni cu suflet mare intradevar.”

 

Astazi la poarta rudelor, care au acceptat sa gazduiasca familia Saharneanu pentru o perioada, s-a facut o coada de masini. Din toate colturile tarii oamenii au venit sa aduca bunuri. 

 

 “am  strans de la rude prieteni. Si am venit sa ajutam si noi cu lucruri.”

 

De la Chisinau, la Tapova a ajuns astazi un camion cu bunuri donate de oraseni. Acesta au fost colectate in prima parte a zilei in preajma circului. 

 

Ion CORCODEL, ORGANIZATOR: “Am fost telefonat de catre parintele Eustafie de la Tipova si am fost rugati sa ne implicam care si cum putem,am hotarit sa facem un eveniment din propria initiativa,sunt bucuros ca lumea este receptiva.”

 

Locuitorii capitalei spun ca nu au putut ramane indiferenti la tragedia familiei din Tipova. 

 

“La fel avem o familie cu trei copii si am fost foarte emotionati am decis ca din bunurile pe cafre le avim in surplus sa donam si noi”.

 

“Am venit cu tata, am adus niste haine sa le fie cald si ghiozdane sa aiba cu ce se duce la scoala.”

 

“Cunosc bine familia. Am fost in clasa  cu una dintre fete si am decis sa ajut cu ce pot.”

 

Oamenii au donat, haine, produse alimentare si electrocasnice. Familia Saharneanu spune ca a primit in dar si mobila. Le-ar mai trebui o masina de spalat si niste lemne de foc.

 

Marin SAHARNEANU: ”Bodaproste tare mare sa le dea Dumnezeu in zecit in miit,sa le intoarca toate bunatatile inapoi multumim domnului ca toti sunt buni la suflet si ne ajuta care si cu ce pot.”

 

Oamenii spun ca se vor adaposti pana una alta in casa vecinei care le este si ruda si care e plecata pentru un timp peste hotare.

 

Marele necaz s-a abatut asupra acestei familii duminica trecuta – un incendiu urias le-a transformat casa intr-un morman de moloz.Copiii ramasesera doar cu hainele de pe ei si in papuci de vara asa incat nici nu aveau cu ce merge la scoala.  Cauzele incendiului nu se cunosc deocamdata. Pompierii presupun ca fie din soba in care s-a facut focul cu o zi inainte ar fi sarit scantei, fie flacarile ar fi fost provocate de un scurtcircuit.

 

VEZI SI:

 

Acum trei zile, cei trei copii mai mici ai familiei Saharneanu din Tipova care au ramas fara casa in urma unui incendiu au fost invitati la Chisinau de catre o femeie de afaceri din Ialoveni. Micutii s-au intors acasa cu haine noi, asa ca acum au cu ce merge la scoala.

 

Saptamana trecuta, un incendiu le-a facut casa una cu pamantul. N-au reusit sa scoata nimic intreg asa ca micutii au ramas doar cu hainele de pe ei si in papuci. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn