Usatii vrea sa fie presedinte, iar Dodon - prim-ministru. Sunt planurile celor doi dupa ce, spune ei, actuala guvernare va pleca. Astazi, in cadrul mitingului din centru, Usatii si Dodon au lansat in aer baloane cu chipurile politicienilor de la guvernare.

Publicat:27.09.2015, 15:16

Renato USATII, LIDER PN: ”Filat nu vrea sa plece, vrea la Cricova”

 
De pe scena instalata in fata ministerului Agriculturii, Igor Dodon si Renato Usatii au criticat dur actuala guvernare.


Cei doi n-au putut imparti microfoanele de pe scena, fiecare vrand sa aiba ultimul cuvant.In timpul manifestatiei, cativa protestatari au instalat corturi in fata ministerului Agriculturii.


Dupa ce Usatii a declarat de mai multe ori ca vrea sa fie presedinte de tara, Dodon nu s-a aratat deranjat de acest lucru.

In rezolutia adoptata la finalul manifestatiei, protestatarii au cerut demisia sefilor organelor de drept, demisia lui Nicolae Timofti si alegerea presedintelui direct de catre popor, iar apoi organizarea alegerilor anticipate, nu mai tarziu de luna martie 2016. Imediat dupa discursurile de pe scena Dodon si Usatai insotiti de o coloana de masini au mers la Condrita. Sute de politisti au format cordoane in jurul resedintei prezidentiale de la Condrita. Manifestantii nu au zabovit mult acolo. 


Solicitat de PROTV purtatorul de cuvant al presedintelui a declarat ca Nicolae Timofti se afla la Condrita.  


Liderii Aliantei si ceilalti politicieni vizati in timpul protestului nu au facut comentarii.